Telefonlarımız dinlenince ByLock’a geçtik
“ByLock”ı yoğun şekilde kullanan FETÖ’cülerin bulunduğu kırmızı listede adı olan gözaltındaki emniyet müdürü, örgüt üyelerinin uygulamayı kullanmaya başlamak zorunda kaldığını söyledi
“ByLock”ı yoğun şekilde kullanan FETÖ’cülerin bulunduğu kırmızı listede adı olan gözaltındaki emniyet müdürü, örgüt üyelerinin uygulamayı kullanmaya başlamak zorunda kaldığını söyledi.
Polisin 'Kırmızı listesi'ndeki 1. Sınıf Emniyet Müdürü, FETÖ'cülerin haberleşme uygulaması ByLock'la nasıl tanıştıklarını ve program hakkında bilinmeyenleri anlattı. ByLock'un kullanılmasının örgüt üyeleri için bir zornluluk haline geldiğini söyleyen gözaltındaki emniyet müdürü "Takip edildiğilmiz ve telefonlarımızın dinlendiği istihbaratını aldık. Sohbet yerlerimizin ifşa olmaması için telefon görüşmelerimizi kesip, güvenlik kodlarıyla kullanılan ByLock isimli programla haberleşmeye başladık. Önce kodlar kullanarak arkadaş olduk, ardından sohbet etmeye başladık" dedi.
ABİLERDEN TOPLU MESAJ SERVİSİ
İşte kimliği gizli tutulan o emniyet müdürünün ifadesi:
17-25 Aralık 2013 tarihi sonrası abilerin ayarlamış olduğu eve gidip gelmeyi bıraktığımız için iletişimimiz kopmak üzereydi. Bir müddet sonra toplantı için yeniden lojman dışında bulunan evlerde buluşma kararı aldık. Karar sonrası bir süre benim evimde toplandık. Abiler, emniyet tarafından takip edildiğimizi söyledi. Biz de toplantılarımızın deşifre edilmemesini engellemek amacıyla cep telefonlarıyla görüşmeyi ve mesajlaşmayı kestik. Abimiz bize özel geliştirilmiş olan ByLock isimli programdan bahsetti. Bundan sonra görüşmelerimi bu program üzerinden yapmamız gerektiğini söyledi.
Toplandığımız bir gün sohbet abimiz yanında getirdiği tablet bilgisayardan bluetooth aracılığıyla evde bulunan ve toplantıya gelen arkadaşlara sırayla bahsettiği programı yüklemeye başladı. Yükleme işlemi sırasında telefona bir kısa mesaj geliyor, telefona gelen kısa mesajı girdikten sonra güvenlik kodu ve simge belirleniyordu. Güvenlik kodlarıysa abiler tarafından belirlenmişti. Program kurulduktan sonra kodlu mesajlar gelmeye başladı. Bu program çok karışık bir iletişim ağına sahipti. Arkadaş olmak için birbirimize güvenlik kodları gönderiyorduk. Gönderdiğimiz kişi kodu yanlış girerse sohbete başlayamıyorduk. Program, grup yöneticileri tarafından yönetilebiliyordu. Yöneticiler grup kurup, toplu mesaj atabiliyordu.
SİMGE DEĞİŞTİRİLDİ
Program simgesi kartal başı şeklindeydi. ByLock ifşa olmaya başladıktan sonra simge yaygın olarak kullanılan Tango isimli sosyal medya simgesi ile değiştirildi. Ardından Eagle isimli bir programa geçtik. Eagle da tıpkı ByLock gibi kodlar ve simgelerle kurulmuştu. Bu programda da arkadaşlıklar kurulduktan sonra iletişim sağlanıyordu.