Fenerbahçe, Porto altyapısını örnek alacak

Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira kolları sıvadı. İki sezon Porto’da görev yapan Portekizli teknik adam sarı-lacivertli takımın alt yapısına da el attı. Sarı-lacivertli takımda artık Porto modeli uygulanacak.

Spor Toto Süper Lig’de ve Türkiye Kupası’nda yoluna dolu dizgin devam eden Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira alt yapıya el atıyor.İki sezon, dünyanın en çok futbolcu satan takımında (Porto) teknik direktörlük yapan Portekizli teknik adam Fenerbahçe alt yapı hocalarıyla toplantı yaptı. Porto modelini Fenerbahçe’de uygulamak istediğini açıkladı.

Fenerbahçe’de işler tıkırında gidiyor. Bu sezon takımın başına gelen Portekizli teknik direktör Vitor Pereira sezon başında tartışılsa da takımın aldığı iyi sonuçların ardından kendini kabul ettirmeyi başardı. Pereira A takım dışında alt yapıyada el attı.

PORTO MODELİNİ GETİRECEK

2011-2012 ve 2012 – 2013 yıları arasında Porto’yu çalıştıran Vitor Pereira genç yıldızları Fenerbahçe’ye kazandırıp yetiştir-sat modelini uygulatacak. Pereira geçtiğimiz günlerde Dereağzı alt yapı tesislerinde alt yapı hocaları ile bir araya geldi. Gelecekle ilgili yeni planlamalar yapıldı.

Portekizli çalıştırıcı 3 saat süren toplantıda alt yapıdan beklentilerini anlattı ve Fenerbahçe alt yapısına Porto modelini getireceğini söyledi. Böylece hem oynayacak hem de satılacak yeni yetenekler alt yapıya kazandırılacak.

Vitor Pereira Porto’yu çalıştırdığı ve 2011-2012 ile 2012-2013 sezonunda tek mağlubiyet alarak iki şampiyonluk kazandığı kadrodan, Mangala, Danilo, Otamendi, Rolando, James Rodriguez, Fernando, Hulk Falcao, Guarin ve Iturbe gibi isimler dev kulüplere gitmişti.