Fenerbahçe'yi Manisa'da bekleyen büyük tehlike

Ligde maç fazlasıyla lider durumda bulunan Fenerbahçe, bu hafta Akhisar Belediyespor deplasmanında mücadele edecek. Sarı-lacivertli ekibi karşılaşmanın oynanacağı 19 Mayıs Stadı'nın bozuk zemini düşündürüyor.

Kritik derbiyi kazanan ve yeniden zirveye çıkan Fenerbahçe, ligde hafta sonu yine zorlu bir maça çıkacak,Akhisar Belediyespor deplasmanına konuk olacak. Ancak Sarı-Lacivertliler'i, bu sezon müthiş bir çıkış yapan Manisa temsilcisinden çok, karşılaşmanın oynanacağı 19 Mayıs Stadı'nın bozuk zemini düşündürüyor. Stadın çimleri yenilense de durum hâlâ iç açıcı değil. Avrupa’daki tek temsilcimiz olan Fenerbahçe, Braga maçı öncesi yaşanacak olası bir sakatlıktan çekiniyor.

Fenerbahçe bu akşam kupada Amedspor ile yarı final bileti için kozlarını paylaşacak. Ancak Sarı-Lacivertliler’de teknik ekibin, futbolcuların ve yöneticilerin aklında bambaşka bir endişe var: Hafta sonundaki Akhisar Belediyespor maçının oynanacağı 19 Mayıs Stadı’nın bozuk zemini...

"3 HAFTADA BU KADAR"

Stat, bu sezon birçok maçta zemini nedeniyle gündeme geldi. Hemen her maçtan sonra futbolcular bu durumdan şikayetçi oldu. Sonunda bu konuda bir adım atıldı.

3 hafta boyunca kapalı kalan stadın zemini bakıma alındı. Bazı bölümlere yeni çimler serildi, bazı bölümler tamir edildi. Yetkililer, kök tutması için çimleri uzun süre biçmedi. Bu işlem, önceki gün yapıldı. Dün de zemin özel işlemlerden geçirildi. Stat sorumluları, “3 haftada bundan iyisi yapılamaz!” dese de çimlerin son hali tüm çabalara rağmen iç açıcı değil. Zaten zemine ilk bakışta bozukluklar göze çarpıyor.

GÖZTEPE TEHLİKESİ

Stat bakıma alındıktan sonra buradaki ilk maç, geçtiğimiz pazar günü Manisaspor ile Kocaeli Birlikspor arasında oynandı. Asıl tehlike ise, cumartesi günü yaşanabilir...

Akhisar-Fenerbahçe mücadelesinden 1 gün önce statta Göztepe-Yeni Malatya mücadelesi oynanacak! Akhisar Yönetimi bu maçın başka bir stada alınması için çalışıyor.

Eğer bu gerçekleşmez, Akhisar-Fenerbahçe mücadelesi de 19 Mayıs Stadı’nda oynanırsa iki takım oyuncuları için de sakatlık riski fazlasıyla artacak.

ÇETİNKAYA STADI GEZDİ

Galatasaray’ın Lazio karşısında elenmesi sonrası Avrupa’daki tek temsilcimiz olarak Fenerbahçe kaldı. Sarı-Lacivertliler son 16 turunda Braga ile ilk maçını 10 Mart Perşembe günü oynayacak. Yani Akhisar mücadelesinden
3 gün sonra...

İdari menacer Hasan Çetinkaya önceki gün 19 Mayıs Stadı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Zeminle ilgili verdiği rapor, Vitor Pereira’yı fazlasıyla endişelendirdi. 3 kulvarda birden mücadele eden Fenerbahçe’de, bozum zemin nedeniyle yaşanacak olası bir sakatlık herkesi korkutuyor. Tabii ki bu büyük risk Akhisar Belediyespor’lu futbolcular için de geçerli.