"Fenerbahçe'nin kendisinin de umudu yok"

Spor Toto Süper Lig’de 3 maç üst üste kazanamayıp avantajı Beşiktaş’a veren Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu ve Konyaspor maçlarını kazanarak kendine geldi.

Spor Toto Süper Lig’de son maçlara girilirken şampiyonluk yarışı da tüm hızıyla devam ediyor. Süper Lig’de üst üste 3 maç kazanamayıp avantajı Beşiktaş’a veren Fenerbahçe, ligde oynadığı Mersin İdman Yurdu ve kupada oynadığı Torku Konyaspor maçlarını farklı kazanarak kendine geldi. 

Fenerbahçe’nin Mersin İdman Yurdu ile oynadığı karşılaşmada taraftarların teknik direktör Vitor Pereira’ya ve bazı futbolculara tepkileri vardı. Fenerbahçe, kendi sahasında Mersin İdman Yurdu’nu 4-1 yenerek rahat bir nefes aldı. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde de Torku Konyaspor’u deplasmanda 3-0 mağlup eden Fenerbahçe ligdeki kalan maçlarını kazanıp Beşiktaş’ın puan kaybetmesini beklemek zorunda.

Fenerbahçe’nin son maçlardaki performansını ve Spor Toto Süper Lig’deki şampiyonluk yarışını AjansHaber’e değerlendiren Spor Yorumcusu Ahmet Çakır, “Spor Toto Süper Lig’in bitimine 5 hafta kaldı ve Beşiktaş’ın 5 puanlık bir avantajı var. Bu puan farkı kolay kapanacak gibi durmuyor. Futbolda her şey olabilir tarzında umutlanmak isteyen umutlanabilir ama Fenerbahçe’nin kendisinin bu konuda umudu yok.  Son 5 maça girilirken 5 puanlık fark olması yıkıcı bir durum. Fenerbahçe takımı içindeki dağınıklıklar görmezden gelinemeyecek düzeyde. Teknik direktör Vitor Pereira’nın seneye devam etmeyeceği de gün gibi meydanda.  Pereira’yı getiren Giuliano Terraneo kovuldu. Hiç olmayacak oyuncuların Fenerbahçe’den ayrılacağı konusu her geçen gün güç kazanıyor. Böyle paramparça bir durumda şampiyonluk kazanılabiliyorsa bizim şampiyonlukla ilgili bütün görüşlerimizi yeni baştan gözden geçirmemiz gerekir. Fenerbahçe son maçlarda çıkmamış candaki umudun peşinde koşacak.” dedi.

Spor Yorumcusu Ahmet Çakır, Fenerbahçe’nin son maçlardaki performansını ve Spor Toto Süper Lig’deki şampiyonluk yarışını AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

Mersin İdman Yurdu maçının ilginç bir tarafı yoktu. İki takım arasındaki olağanüstü güç farkı ve kendi evinde oynuyor olmanın avantajı ile olağan bir lig maçıydı. Mersin maçı Fenerbahçe için aynı zamanda sıkıntılı bir maçtı. 50 bin kişilik stadyumun 19 bini dolmuştu ama onlar da kendi içlerinde bölünmüştü. Bazı futbolculara tepki vardı.  Şampiyonluk umudunu tamamen kaybetmiş bir ortam söz konusuydu.

“BÜYÜK TAKIMLARIN BELLİ BAŞLI VASIFLARIN BİRİ…”

Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Konyaspor maçında ise durum farklıydı. Konyaspor’un toplam kadro değeri 29,6 milyon Euro, Fenerbahçe’nin ise 150 milyon Euro’dur. Ligde Konyaspor Fenerbahçe’yi yendi ama her zaman yenecek diye bir şey söz konusu değildir. Büyük takımların belli başlı vasıflarından birisi de budur. Büyük takımların aynı rakiplere devamlı yenilmek ya da üst üste 2 maç yenilmek gibi özellikleri yoktur.  Büyük takım yapan özellikler, buna benzer durumlara engel olur. Fenerbahçe’nin Konyaspor’u bu şekilde mağlup etmesi çok sürpriz bir durum değil. Konyaspor çok kolay boyun eğdi, özellikle Nani’nin frikik golü çöküntüye yol açtı.

“LİGDEKİ KONYA İLE KUPADAKİ KONYA ARASINDA BÜYÜK FARK VARDI”

Ligdeki Konyaspor ile kupadaki Konyaspor arasında büyük bir fark vardı. Konyaspor, bu tür kırılmaları daha önce de yaşayabilirdi, bugüne kadar yaşamaması sürprizdi aslında. Bu başarıda da Aykut Kocaman faktörü vardı.

“FENERBAHÇE’NİN KENDİSİNİN DE UMUDU YOK”

Spor Toto Süper Lig’in bitimine 5 hafta kaldı ve Beşiktaş’ın 5 puanlık bir avantajı var. Bu puan farkı kolay kapanacak gibi durmuyor. Futbolda her şey olabilir tarzında umutlanmak isteyen umutlanabilir ama Fenerbahçe’nin kendisinin bu konuda umudu yok.

“SON 5 MAÇTA 5 PUANLIK FARK YIKICI BİR DURUM”

Son 5 maça girilirken 5 puanlık fark olması yıkıcı bir durum. Fenerbahçe takımı içindeki dağınıklıklar görmezden gelinemeyecek düzeyde. Teknik direktör Vitor Pereira’nın seneye devam etmeyeceği de gün gibi meydanda.  Pereira’yı getiren Giuliano Terraneo kovuldu. Hiç olmayacak oyuncuların Fenerbahçe’den ayrılacağı konusu her geçen gün güç kazanıyor. Böyle paramparça bir durumda şampiyonluk kazanılabiliyorsa bizim şampiyonlukla ilgili bütün görüşlerimizi yeni baştan gözden geçirmemiz gerekir. Fenerbahçe son maçlarda çıkmamış candaki umudun peşinde koşacak.

“BEŞİKTAŞ DENEYİMİYLE DAHA SAĞLAM BASIYOR”

Beşiktaş’ın bunca yıldır yaşadıklarından elde ettiği deneyimle daha sağlam basıyor. Aynı zamanda teknik direktör Şenol Güneş’in de bu konudaki deneyimi yabana atılmaz düzeyde. Dolayısıyla şampiyonluk yarışı bundan sonraki dönemde sadece yarış olarak kalır gibi gözüküyor.

ŞANSAL BÜYÜKA'DAN AZİZ YILDIRIM'A SERT YANIT

AZİZ YILDIRIM'IN SERT AÇIKLAMASININ ALTINDA NELER YATIYOR?

SADETTİN SARAN, AZİZ YILDIRIM'A CEVAP VERDİ

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.