Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 2-1 kazandığı ilk maçın rövanşında, Monaco'ya 3-1 yenilerek elendi

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Fransa 1. Lig ekibi Monaco'ya 3-1 yenilerek elendi.

İlk maçta yakaladığı 2-1'lik avantajla sahaya çıkan Fenerbahçe, karşılaşmaya kötü başladı. Monaco, 3. dakikada Valere Germain ve 18. dakikada Radamel Falcao'nun penaltı golüyle ilk yarıyı 2-0 geride tamamladı.

İkinci yarıda 53. dakikada Emenike'nin golüyle umutlanan Fenerbahçe, Germain'in 65. dakikadaki golüne engel olamadı ve 3-1 yenilerek UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

- Fenerbahçe'nin hasreti 8 sezona çıktı

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Monaco'ya elenen Fenerbahçe, Avrupa'nın bir numaralı kupasına katılma hasretini 8 sezona çıkardı.

Son olarak bu kulvarda grup aşamasına 2008-2009 sezonunda katılan Fenerbahçe, yine hedefini gerçekleştiremedi.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde ise 7. kez elenmekten kurtulamadı. Geçen sezon da Shakhtar Donetsk'e 3. ön eleme turunda elenen Fenerbahçe, aynı kaderi Monaco karşısında da yaşadı.

Sarı-lacivertliler, 2002-2003, 2006-2007, 2010-2011, 2012-2013, 2013-2014, 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında elemeleri geçemedi.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 3 ön eleme eşleşmesini de kaybetti. Sarı-lacivertliler, 2013-2014'te Arsenal'a, 2015-2016'da Shakhtar Donetsk ve 2016-2017'de de Monaco'ya elendi. Sarı-lacivertliler son olarak bu kulvarda Salzburg'u 2013-2014 sezonunda 3. ön eleme turunda saf dışı bırakmayı başarmıştı.

- UEFA Avrupa Ligi'nde eleme oynayacak

Fenerbahçe yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turunda devam edecek.

Sarı-lacivertliler Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesiyle gözünü Avrupa'nın iki numaralı kupasına çevirdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için play-off turunda mücadele edecek Fenerbahçe'nin rakibi, 5 Ağustos Cuma günü yapılacak kura çekiminde belli olacak.

- Emenike gollerine devam etti

Fenerbahçe'nin Nijeryalı forveti Emenike, gollerine Monaco'da da devam etti.

Hazırlık maçlarında formda bir görüntü sergileyen Emenike, ilk Monaco maçında 2 gol kaydederek takımının sahadan 2-1 galip ayrılmasını sağlamıştı.

Rövanşta Fenerbahçe'nin gole ihtiyacı olduğu anda da sahneye çıkan Nijeryalı futbolcu, bu sezonki 2. resmi maçında 3. golünü kaydetti. Emenike'nin golü Fenerbahçe'nin tur atlamasına yeterli olmadı.

- Monaco'dan ofsayt itirazı

Monacolu futbolcular, Fenerbahçe'nin Emenike'yle 53. dakikada bulduğu gole ofsayt gerekçesiyle yoğun itirazda bulundu.

Golden sonra stadın dev ekranından pozisyon tekrarı gösterildi. Pozisyonun ofsayt olduğunu savunan Monacolu futbolcular hakeme ekranı göstererek yoğun bir şekilde itiraz etti. Bu sırada Monaco tribünleri de pozisyonu dev ekranda izledikten sonra hakeme tepki gösterdi.

İtirazlar sonucunda Monaco'nun Hırvat kalecisi Danijel Subasic, sarı kart gördü.

Fenerbahçe'nin 58. dakikada Van der Wiel'in yerde kaldığı ve penaltı beklediği ancak hakemin devam kararı verdiği pozisyonun tekrarı gösterilirken, dev ekranda yayın kesildi.

- Kjaer devam edemedi

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer sakatlığının nüksetmesiyle maça devam edemedi.

İlk maçta sağ dizine aldığı darbe nedeniyle 1 haftadır takımdan ayrı çalışan Kjaer, rövanşta sadece 36 dakika sahada kalabildi. Kjaer sakatlığının tekrarlaması sonucunda oyuna devam edemedi ve yerine Mehmet Topal girdi.

- Falcao sakatlandı

Monaco'nun Kolombiyalı yıldız futbolcusu Radamel Falcao, ilk yarının sonunda sakatlandı.

Maçın 44. dakikasında bir pozisyonda sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Falcao'nun yerine Carillo maça dahil oldu.


MONACO-FENERBAHÇE: 3-1

Maç bitti. Fenerbahçe, 2-1'in rövanşında Monaco'ya 3-1 yenildi ve Şampiyonlar Ligi'ne eleme turlarında veda etti.
90. dakika: Ertuğrul'un uzun gönderdiğim topu Fernandao indirdi ancak Skrtel kafayı vuramadı.
90.dakika: Maçın sonuna 3 dakika ilave edildi.

66. dakika: Lemar'ın soldan ortasında Carrillo'nun kafayla indirdiği topu Germain düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. 3-1

65. dakika: Gol. Germain attı.

53. Dakika: Martin Skrtel'in sağgdan yerden pasına Emenike ayak koydu ve Fenerbahçe'yi umutlandıran golü attı.
53. DAKİKA GOL EMENİKE

İlk yarı sonucu Monaco: 2- Fenerbahçe:0
45. dakika: Portekizli hakem ilk yarının sonuna iki dakika daha ilave etti..
43. dakika: Bu pozisyonda sakatlanan Falcao oyundan çıktı..

18. dakika: Gol. Falcao penaltıda topu ağlara gönderdi
18. dakika: Hasan Ali'nin sağdan ceza alanına giren Dirar'a hamlesini hakem penaltı olarak değerlendirdi.
17. dakika: Monaco penaltı kullanacak.

3. dakika: Ozan Tufan'ın kaptırdığı topu alan Falcao, ceza alanına yönelen Germain'i gördü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Germain'in vuruşu gol oldu.
2. dakika: Gol. Germain attı.

 

MONACO-FENERBAHÇE

STAT: St. Louis
HAKEM: Artur Dias
SAAT: 21.45

İLK 11'LER

MONACO: Subasic, Sidibe, Glik, Raggi, Mendy, Bakayoko, Dirar, Lemar, Fabinho, Germain, Falcao
TEKNİK DİREKTÖR: Jardim

FENEBRBAHÇE: Ertuğrul, Kjaer, Skrtel, Neustadter - van der Wiel, Josef, Salih, Ozan, Hasan Ali - Fernandao, Emenike
TEKNİK DİREKTÖR: V. Pereira

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Fransa 1. Lig ekibi Monaco karşısında ilk maçın 11'ini korudu.

II. Louis Stadı'nda oynanan maçta Pereira, takımında değişikliğe gitmedi.

Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro'nun oynayacak duruma gelmesine rağmen Pereira, ilk maçta hatalı gol yiyen Ertuğrul Taşkıran'dan vazgeçmedi ve kaleyi 26 yaşındaki file bekçisine teslim etti.

Pereira, 3-5-2 sistemiyle sahaya sürdüğü takımının defansını Simon Kjaer, Martin Skrtel ve Roman Neustadter'den oluşturdu. Kanatların sağında Gregory van der Wiel, solunda ise Hasan Ali Kaldırım'ı oynatan Portekizli çalıştırıcı, orta sahanın ortasında Josef de Souza, Ozan Tufan ve Salih Uçan'a görev verdi. Sarı-lacivertlilerin ileri ikilisini ise Emmanuel Emenike ile Jose Fernandao oluşturdu.

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Fabiano, Şener Özbayraklı, Hakan Çinemre, Mehmet Topal, Ramazan Civelek, Aatif Chahechouhe ve Miroslav Stoch oturdu.

Monaco'ya getirilen genç oyuncular İsmet Yumakoğulları, Yasir Subaşı, Caner Koca ile Melih Okutan, maç kadrosuna dahil edilmedi.

- Pereira takımının başında

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, 1 maçlık cezasını tamamlayarak takımının başında sahaya çıktı.

Geçen sezon sarı-lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz'in Braga takımıyla deplasmanda oynadığı maçta hakeme itirazları nedeniyle tribüne gönderilen Pereira, 1 maçlık cezasını Monaco ile yapılan ilk karşılaşmada çekmişti.

İstanbul'daki maçta takımının başında çıkamayan Pereira, rövanşta yedek kulübesindeki yerini aldı.

- Kjaer maça yetişti

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Kjaer, sakatlığını atlatarak rövanş maçında sahadaki yerini aldı.

Sahaya kaptan olarak çıkan Kjaer, geçen hafta Monaco ile oynanan ilk maçta sağ dizine aldığı darbe nedeniyle rövanşa kadar olan antrenmanlarda takımla çalışamamıştı. Teknik direktör Pereira, son antrenmanda kendini deneyen Kjaer'i ilk 11'de sahaya sürdü.

- Mehmet Topal'ın cezası bitti

Geçen sezonki Braga maçında çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Mehmet Topal da cezasını bitirdi.

İlk maçta cezası nedeniyle forma giyemeyen Mehmet, rövanş karşılaşmasında yedekler arasında oturdu.

- Fenerbahçe'de 5 eksik

Fenerbahçe, Monaco karşısında 5 futbolcusundan yoksun çıktı.

Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları nedeniyle Robin van Persie ve İsmail Köybaşı forma giyemezken, takımla çalışmasına rağmen hazır olmayan kaptan Volkan Demirel de Monaco'ya getirilmedi.

Fenerbahçe'de geçen sezon Braga maçında aldıkları cezaları çeken Volkan Şen ile Alper Potuk da kadroda yer almadı.

- Aziz Yıldırım takımını yalnız bırakmadı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kritik maçta takımını yalnız bırakmadı.

Takımla Monaco'ya gelen Aziz Yıldırım, maçı protokol tribününde sarı-lacivertli kulübün yöneticileri Ali Yıldırım, Ahmet Önder Fırat, Nihat Özbağ, Tahir Sarıoğlu, İlhan Ekşioğlu, Nihat Özbağ ve Ozan Balaban'la takip etti.

- Fenerbahçe taraftarına yasak

Monaco Prensliği'nin Fenerbahçe taraftarının stada almama kararına rağmen, bazı Türk taraftarlar üzerlerinde sarı-lacivert bir ürün olmadan maçı tribünden izledi.

Güvenliği gerekçe göstererek Fenerbahçe taraftarlarının Monaco'ya girmesini yasaklayan Monaco Prensliği, sarı-lacivertli kulübün resmi yollarla yaptığı girişimlere rağmen aldığı karardan geri adım atmamıştı.

Monaco'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olan Nice şehrinde de sarı-lacivertli taraftarların dolaşması yasaklandı. Nice Valiliği, yarına kadar şehirde Fenerbahçeli taraftarların dolaşmasını izin vermiyor.

Yasaklara rağmen üzerinde herhangi bir kulüp ürünü bulunmayan Fenerbahçeli taraftarlar stadın değişik yerlerinden müsabakayı takip etti.

Öte yandan Monaco seyircisi de maça fazla ilgi göstermedi. Seyirci kapasitesi 18 bin 480 olan statta yaklaşık 6 bin Monaco taraftarı, takımlarını destekledi.

- Monaco'da tek değişiklik

Monaco Teknik Direktörü Leonardo Jardim, ilk maçın 11'inden sadece tek değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Jardim, sakatlığı geçen takımın tecrübeli kalecisi Danijel Subasic'i ilk 11'de oynattı. İlk maçta İtalyan kaleci Morgan de Sanctis oyunun başında sakatlanmış ve maçın kalanında kaleyi 18 yaşındaki Badiashile korumuştu. De Santctis sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken, Hırvat kaleci Subasic ilk 11'de forma giydi.

Jardim, yeni transfer Polonyalı Kamil Glik'i ise yedekler arasında oturttu. Glik, ilk maçta hazır olmadığı gerekçesiyle 18 kişilik maç kadrosuna yer almamıştı.

- Hakem gözlemcisi Collina

Monaco-Fenerbahçe maçının hakem gözlemciliğini eski efsane hakem Pierluigi Collina yaptı.

İtalyan eski hakem, faal hakemliği döneminde yönettiği maçlarda hiçbir Türk takımının kaybetmemesi nedeniyle Türk taraftarların sempatisini kazanmıştı.