Kadıköy'de mutlu son! Fernandao...

Fenerbahçe Fernandao ile 'ben de varım' dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 3. maçında Ajax'ı 1-0 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı.

KARŞILAŞMADAN KARELER | FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

 Gruptaki ilk iki maçında galip gelemeyen ve sadece 1 puan toplayabilen Fenerbahçe, oyuna sonradan giren Fernandao'nun kafa golü ile 3 puanın sahibi oldu. Fenerbahçe Molde'nin Celtic'i mağlup etmesiyle grupta ikinci sıraya yükseldi.

Fernandao'nun 89. dakikada attığı golle rakibini mağlup eden sarı-lacivertli takım, grupta ilk galibiyetini aldı ve puanını 4'e çıkardı.

Fenerbahçe ikinci yarının başından itibaren oyunu rakip alana yığdı. Sarı-lacivertli takım sağlı sollu ataklarla Ajax kalesini baskıya almasına rağmen, gol yollarında etkili olamadı. Ev sahibi takım, 64. dakikada De Souza'nın kafa vuruşunda gole çok yaklaştı ancak rakip savunma topu çizgi üstünde çıkararak gole izin vermedi. Mücadelenin son 20 dakikasında oyuncu değişiklikleriyle etkisini artırmaya çalışan Fenerbahçe, 89. dakikada üst üste kazandığı korner atışlarında Van Persie'nin yerine oyuna dahil olan Fernandao'nun kafa vuruşunda golü buldu ve karşılaşmayı 1-0 kazandı.

İkinci yarıda topu rakibine bırakan Ajax, baskı yediği anlarda hücumda ani ataklarda boşluklar aradı. Bunda da başarılı olamayan konuk ekip, maçı adeta pozisyon üretemeden tamamladı. Maçın 89. dakikasında Fernandao'nun golüne engel olamayan Ajax, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

63. dakikada Bazoer'in sert şutunda, top kaleci Fabiano'da kaldı.

64. dakikada Nani'nin soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan De Souza'nın kafa vuruşunda Ajax'tan Schöne, meşin yuvarlağı kafayla uzaklaştırdı.

70. dakikada Schöne'nün sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topla buluşan Klaassen'in bekletmeden vuruşunda kaleci Fabiano son anda meşin yuvarlağı çeldi. Ajax, dönen topla bir kez daha pozisyon ararken Fenerbahçe savunması topu kornere gönderdi.

89. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Caner'in sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde Fernandao'nun kafa vuruşunda Ajaxlı iki oyuncunun kafasından seken top filelere gitti: 1-0

Fenerbahçe, karşılaşmayı 1-0 kazanarak hem ilk galibiyetine ulaştı hem de grupta ikinci sıraya yükseldi.

PEREİRA BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 89. dakikada gelen gol sonrası büyük sevinç yaşadı.

Golden önce atılan korner sırasında iki elini birleştirerek dua eden Pereira, gol sonrası coşkulu sevinç gösterisinde bulundu. Yedek kulübesindeki futbolculara sarılan Portekizli teknik adam, daha sonra bir kez havaya sıçrayarak sevincini gösterdi.

Pereira, maçtan sonra oyuncularıyla tek tek tribünleri de dolaşarak taraftarlara el salladı. Futbolcular da maçtan sonra sevinçlerini taraftarlarla yaşadı. Taraftarlar ise uzun süre tribünleri boşaltmayarak galibiyeti kutladı.

OZAN TUFAN'A TEPKİ

Fenerbahçeli taraftarlar, genç futbolcu Ozan Tufan'a tepki gösterdi.

Karşılaşmanın 72. dakikasında Diego Ribas'ın yerine giren milli futbolcu, fazla top kaybı yapıp, etkisiz şutlar atınca taraftarın tepkisini çekti. Sarı-lacivertli taraftarlar Ozan'ın kısa bir süre ıslıklayarak protesto etti.

MAÇTAN NOTLAR

Hakemler: David Fernandez Borbalan, Pau Cebrian Devis, Diego Barbero Sevilla (İspanya)

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Kjaer, Ba, Caner Erkin, De Souza, Mehmet Topal, Diego (Dk. 72 Ozan Tufan), Markovic (Dk. 84 Alper Potuk), Nani, Van Persie (Dk. 72 Fernandao)

Ajax: Cillessen, Van Rhijn (Dk. 63 Tete), Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer, Klaassen, Gudelj, Schöne, El Ghazi (Dk. 77 Sinkgraven), Fischer (Dk. 63 Younes)

Gol: Dk. 89 Fernandao (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 24 Van Rhijn, Dk. 71 Dijks, Dk. 90+1 Tete (Ajax), Dk. 65 Caner Erkin (Fenerbahçe)