Fenerbahçe'nin hayal kırıklığı: Diego

Fenerbahçe, 2 sene önce transfer ettiği Diego Ribas'tan kendisine kulüp bulmasını istedi. Büyük umutlarla transfer edilip, bekleneni veremeyen Brezilyalı 10 numara hayal kırıklığı oldu.

Fenerbahçe’nin 2 sezon önce bonservis bedeli ödemeden transfer ettiği Diego Ribas, beklentilerin altında kaldı. Kariyerinin parlama dönemini Werder Bremen’de geçiren Diego, performansıyla dev kulüplerin ilgini çekmişti. 2010 yılında Juventus’a 27 milyon Euro bonservisle transfer olan Diego, 1 sezon sonra Wolfsburg’a transfer oldu ve yeniden Bundesliga’ya döndü.

İLK SEZONUNDA BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI

Diego daha sonra Atletico Madrid’e kiralandı. Atletico Madrid’de iyi bir performans sergileyen Diego, 2014 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe, Diego ile 3 yıllık sözleşme imzaladı ve futbolcuya yıllık 3 buçuk milyon Euro ücret verileceğini açıkladı. Fenerbahçe’ye imza atan Diego, ilk sezonunda beklentileri karşılayamadı.

YENİ TRANSFERLER VE PEREIRA DA İLAÇ OLAMADI

2014-2015 sezonunda ligde 25 maça çıkan Diego, 3 gol attı ve 6 asist yaptı. Aynı sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda 5 maça çıkan Diego, 1 gol atıp 2 asist yaptı. Fenerbahçe’nin geçen sezon yeni bir kadro yapılanmasına gitmesi ve yeni bir teknik direktörle anlaşmasıyla Diego’nun kendini bulacağını bekleyenlerin sayısı oldukça fazlaydı ancak Brezilyalı 10 numara geçtiğimiz sezon da istenileni veremedi.

GEÇEN SEZON 28 MAÇTA 2 GOL 5 ASİST YAPTI

Vitor Pereira’nın oyun sisteminde forvete en yakın isim olarak oynayan Diego, birçok maçta vasatın üzerine çıkamadı. Spor Toto Süper Lig’de geçen sezon 28 maça çıkan Diego yalnızca 2 gol attı ve 5 asist yaptı. Hücumda sezonun büyük bölümünde problem yaşayan Fenerbahçe’de Diego’nun verimsizliği de bu sorunu tetikleyen etkenlerden biriydi.

“DIEGO, BİR DAHA FENERBAHÇE’YE DÖNMEYECEK”

Diego’nun etkisiz performansı nedeniyle alternatif isimleri araştıran Fenerbahçe, Brezilyalı futbolcuyla yollarını ayırma kararı aldı. Sezon öncesi hazırlık kampına katılmayan Diego’ya kulüp bulması söylendi. Diego’nun durumuna ilişkin açıklama yapan Fenerbahçe Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, “Diego Ribas, bir daha Fenerbahçe'ye dönemeyecek” dedi.

Mahmut Uslu’nun açıklamasıyla birlikte Diego’nun gidişi de resmiyet kazanmış oldu. 2 sene önce büyük umutlarla transfer edilen Diego, hayal kırıklığı ile Türkiye’den ayrılıyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.