Fenerbahçe'nin 6 yabancısından flaş 'ayrılık' açıklaması

Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıdan sonra kendi ülkesinin basınına açıklamalarda bulunan futbolcular 'bir yere gitmiyoruz' dedi.

Rize maçı dönüşü yaşanan silahlı saldırı sonrası yabancı oyuncuların ayrılmak istedikleri iddia edildi. Ancak sarı-lacivertlilerin yıldızlar, olayla ilgili dış basına yaptıkları açıklamalarda Türkiye'den ayrılmayı düşünmediklerini belirtip, "Bir yere gitmeyeceğiz" dediler. İşte sarı-lacivertlilerin yabancı futbolcularının o sözleri:

EMENİKE (BBC): Bu takımı seviyorum. Patlama olduğunda kardeşim ile telefonda görüşüyordum. Lastik patladı zannettim. Cesur bir şoförün sayesinde hayattayız. Öyle cesur davranmasaydı belkide köprüden uçacak, bir katliam yaşanacaktı. Fenerbahçe'yi terk etmeme neden olacak bir şey yok.

KADLEC (Pravda Gazetesi): Büyük bir trajediyi şoförümüz önledi. Şoförümüz o paniğe rağmen otobüsü durdurmayı başardı. 1-2 cm daha farklı yerden vurulmuş olsaydı hepimiz ölebilirdik. Eve dönünce kendime "Bu bir rüya mı?" dedim. Takımdan ayrılmayı düşünmüyorum.

SOW (Dakar FM): Allah korkusu olan hiç kimse böyle bir olayı yapmaz. 2 gol atmıştım ve şakalaşarak dönüyorduk. Silah sesiyle korkunç bir gece yaşamaya başladık. Bazı arkadaşlarımız korkudan hareketsiz kaldı. Olayın Türkiye gibi müslüman bir ülkeyi küçük düşürmek için yapıldığını düşünüyorum.

ALVES'İN BABASI (RTBF TV): Oğlum Bruno ile konuştum, kendisi güvende. Psikolojisi de normal. Bana herhangi bir sıkıntısı olmadığını söyledi.

KUYT (NOS TV): Hâlâ şoktayım. Haberi duyduğumda bacaklarım resmen titredi. Kimseye 'Ayrılacağım' demedim.

WEBO (COPE RADYOSU): Birden çok gürültü oldu. O an ölümcül bir pokerin içinde gibiydik. Tam siper yattık.