Fenerbahçe Van Persie'yi satacak mı?

Fenerbahçe Yönetimi, Hollandalı yıldızı Robin van Persie'yi kesinlikle satmama kararı alırken, ikinci yarıda gerçek kalitesini göstereceğine inanıyor.

Sarı-lacivertli yöneticiler golcü oyuncunun geçen sezon yaşadığı ciddi sakatlık sorunu ve maç eksiğine rağmen sahalara bir an önce dönme isteği yüzünden beklenen düzeye bir türlü ulaşamadığını ancak kulübün uzun vadeli projesinin hâlâ en önemli parçası olduğunu belirttiler.

Geçen sezon Manchester United’ta yaşadığı ciddi sakatlık problemi sebebiyle uzun süre sahalardan uzak kalan Robin Van Persie hâlâ bu sıkıntının izlerini taşıyor.

BÜYÜK UMUTLARLA GELDİ

Fenerbahçe’ye büyük umutlarla gelen ve bir an önce eski günlerine dönmek isteyen Hollandalı futbolcu, sezon başından bu yana sahada kalma süresi bakımından Teknik Direktör Pereira ile bir türlü ortak noktada buluşamamıştı. Yaşadığı ciddi sakatlık sorunu ve maç eksiği sebebiyle Portekizli hoca, Robin Van Persie için uzun vadeli bir plan yapmıştı. Bu da yıldız futbolcunun ritmini bulacağı sezonun ikinci yarısıydı. Van Persie hem tam olarak iyileşecek, hem de formunu bulacaktı. Ancak bunlar tam gerçekleşmeden futbolcunun sahalara dönme isteği, van Persie’nin gerçek ritmini bulmasını bir şekilde engelledi.

Bu yaşanan olumsuz tablonun ardından son dönemlerde Hollandalı futbolcu hakkında ciddi transfer iddiaları çıkmaya başladı. Sarı-lacivertli yönetim ise bunu çok ciddiye almıyor. Yönetim sözleşmesi bitene kadar Van Persie ile devam etmeyi istiyor. Sezon başında uzun vadeli bir proje yapıldığını ve bu yüzden önemli transferlere imza atıldığını belirten yöneticiler, projenin en önemli halkasının da Hollandalı yıldız olduğunu vurguladılar. Fenerbahçe Yönetimi ikinci yarıda Van Persie’nin gerçek performansına ulaşacağını ve takımın en önemli parçası olacağını düşünüyor.

KRİTİK GÜN CUMA

Öte yandan Fenerbahçe’de cuma günü yapılacak yönetim kurulu toplantısının en önemli maddesi transfer olacak. Devre arası takıma bir takviye yapmayı planlayan sarı-lacivertliler bu toplantıda detayları masaya yatıracak ve yol haritasını belirleyecek.