Fenerbahçe'de ayrılık vakti

Fenerbahçe devre arasında kadrosunda sert bir revizyona gidecek. Sarı lacivertlilerde Semih Şentürk, Serdar Kesimal, Yobo ve Kadlec yolcu.

Ocak ayı transfer dönemi Fenerbahçe'de hareketli geçecek. Ama bu hareket, gelenlerden çok gidenlerde yaşanacak. Sezon başından bu yana kadro dışı olan Semih ve Serdar Kesimal'ın yanı sıra, Yobo ve Kadlec'in de kesin olarak sarı lacivertlilerden ayrılması bekleniyor.

Performansı, hırsı ve tecrübesine rağmen yabancı kontenjanına takılan Yobo için Fransa ve İngiltere'nin yanı sıra Süper Lig'den de birçok teklif var. Fransa'nın Sochaux takımının yaptığı 600 bin Euro'luk teklifi reddedn Fenerbahçe yönetimi, oyuncunun da isteğiyle Süper Lig'den gelecek treklifleri değerlendirecek. Bu transfere en yakın olan takım ise Antalyaspor. Nijeryalı futbolcu için isteklli olan bir başka takım da çaykur Rizespor. Ancak Akdeniz ekibinin Yobo için ısrarlı olduğu, birkaç gün içinde yeniden resmi girişimlerde bulunacağı ifade edildi.

Fenerbahçe'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan bir diğer isim de Kadlec. Almanya'dan birçok takımın istedşiği Kadlec, yeni yılda sarı lacivetli formayı giymeyecek. Beşiktaş'ın da listesinde olan Kadlec için yeniden Bundesliga yolu gözüktü. Sarı lacivertlilerden ayrılması beklenen iki oyuncu ise Serdar Kesimal ve Semih şentürk. Ersun Yanal, Serdar için kiralık opsiyonunu gözden geçrirken, Semih için de ipler koptu. Sezon başından beri kadro dışı olan Semih şentürk, Fenerbahçe'de devre arası transfer hareketleri hızlandı.

Sarı lacivertli ekipte ligin tatile girmesinin ardından ilk yarıda forma şansı bulamayan bazı oyuncular ile yollar ayrılacak. Eskişehirspor, Bursaspor ve Antalyaspor'un ısrarla istediği futbolcu, kararını kısa süre içinde verecek. Semih şentürk'ün Antalyaspor'un teklifini değerlendirmesi bekleniyor.

Sarı lacivertlilerde yabancı kontenjanına takılan bir diğer oyuncu da Samuel Holmen. İsveçli oyuncunun durumu ise diğerlerinden farklı. Bursaspor'un ısrarla istediği orta saha oyuncusu için sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Cristian ve ayrılması gündemde olan Meireles'in kararları beklenecek. Eğer iki oyuncu yeni yıla fenerbahçe'de devam etmek isterse Holmen, transferin son günlerinde gönderilecek.