Fenerbahçe yeni sezonda yeni sistemle!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yeni sezonda 3-5-2 sistemini deniyor. Monaco maçında da takımı bu dizilişle saha süren tecrübeli hoca transferlerde de taktiğine uygun isimlerle ilgileniyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, sezon öncesi hazırlık kampında 3-5-2 sistemini denedi ve hazırlık karşılaşmalarında da takımını bu dizilişte sahaya sürdü. Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşmasında Monaco’ya da karşı da bu sistemle oynayan Fenerbahçe, ilk maçı 2-1 kazansa da deplasmanda 3-1 mağlup olarak Devler Ligi’ne veda etti.

Pereira’nın 3-5-2 sistemini AjansHaber’e değerlendiren eski futbolcu ve spor yorumcusu Semih Yuvakıran, 3-5-2 sisteminde kanatlarda ve stoperlerde oynayan futbolcuların önemine dikkat çekti ve bu futbolcuların uyum sağlaması durumunda sistemin başarılı olacağını söyledi.

Semih Yuvakıran, Pereira’nın 3-5-2 sistemini AjansHaber’e değerlendirdi:

 “KANATLARDA OYNAYAN FUTBOLCULAR HEM OFANSI HEM DEFANSI DÜŞÜNMEK ZORUNDA”

3-5-2 dizilişinde her iki kanatta da forma giyen futbolcuların performansları çok önemli oluyor. Bu futbolcular hem ofansı hem de defansı düşünmek zorundalar. Bunu da en iyi yapan Caner ve Gökhan Gönül’dü ama ikisi de takımdan ayrıldı. O bölgede oynamak çok zor çünkü 100 metre ileri gidip geri koşuyorsunuz.

“3 STOPERİN ÖZELLİKLERİ DE ÇOK ÖNEMLİ”

Bu dizilişte hem orta sahayı kalabalık tutuyorsunuz, hem atağa destek veriyorsunuz hem de defansa yardımcı oluyorsunuz. 3-5-2 dizilişinde defansta oynayacak 3 kişi de çok önemli. 2 stoperin çok iyi anlaşması lazım ve arkalarındaki toparlayıcı stoperin de süratli, oyun bilgisi iyi olan ve hava hakimiyeti çok iyi olan olması gerekiyor. Bu oyuncular başarılı olursa, sistem de işler ve başarılı olur.

“SİSTEMİN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ MAÇLARIN GOLLÜ GEÇMESİ”

3-5-2 sistemindeki takımların biraz hırçın futbolcuları olması gerekiyor. Sistemin en büyük özelliği çok gol atarsınız ama aynı zamanda çok da gol yersiniz. Fenerbahçe’nin maçları bu sistemle gollü geçebilir.

“YİNE BAŞARISIZLIK GELİRSE BAVULUN KAPININ ARKASINDA OLMASI GEREKİR”

Transferde de Pereira’nın istediği oyuncular alınıyor. Bu saatten sonra yine başarısızlık gelirse bavulun kapının arkasında olması gerekir. Geçen yıl kupa alınmadan kapatılan bir sezon var. Hoca aynı, oyuncular da hocanın istediği oyuncular, yine başarısız olursa bu sefer hoca için soru işaretleri olacaktır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.