Fenerbahçe kümeye düşme şokuyla karşı karşıya!

Fenerbahçe Kulübü TFF'nin talimatlarında yer alan 24. madden küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Farklı kazanılan Rizespor maçı sonrasında Trabzon'da yaşanan silahlı saldırı sonrasında spor camiası ve Fenerbahçe hareketli günler geçiriyor. Dün yaptığı olağanüstü toplantıyla silahlı saldırı olayını değerlendiren Fenerbahçe yönetimi tarihi kararını açıkladı. Tarihi karar Fenerbahçe için geri dönülmez bir yola girilme anlamına gelebilir...

TALİMATLARA GÖRE KÜME DÜŞEBİLİR

Fenerbahçe yönetiminin olağanüstü toplandığı dakikalarda Spor bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Kulüpler Birliği temsilcileriyle toplantı yapan TFF yönetimi sağduyu çağrısı yaparken görüşmeler sonrasında Spor Toto Süper Lig 1 hafta ertelendi. Yani Fenerbahçe yönetiminin basının karşısına geçtiği sıralarda ligler 1 hafta ertelenmiş oldu ama Sarı Lacivertli yönetim ertelenme istemediğini kaydetti. Yönetim erteleme gibi geçici çözüm istemediklerini .bu olayın failleri gün yüzüne çıkıncaya kadar sahaya çıkmak istediklerini açıkladı.

BU NE ANLAMA GELİYOR?

Fenerbahçe yönetiminin aldığı bu karar Spor Toto Süper Lig'den çekilmek gibi bir karar. Peki bu kararın Fenerbahçe'ye etkisi ne olur? Bu sorunun cevabı ise Fenerbahçe taraftarını üzecek türden. Fenerbahçe'ye silahlı saldırı sonrası Mersin ve Bursa maçını erteleyen TFF ardından 1 hafta erteleme kararını aldı. Geçecek olan bu süre sonrasında Fenerbahçe maçlara çıkmazsa ne olur? Yıldırım Demirören bunun işaretlerini verdi. Hukukçular devreye girer.

PEKİ TALİMATLAR NE DİYOR?

Türkiye Futbol Federasyonu'nda geçerli olan Futbol Müsabaka Talimanatmesi'nin 24. maddesinde Fenerbahçe futbol takımı eğer ilk maça çıkmazsa puan cezası alacak. Puan cezasının ardından eğer maçlara çıkmama kararı devam ederse bu kez küme düşürme cezası gündeme gelecek. Şampiyonluğa giden Fenerbahçe yönetiminin aldığı bu karar Sarı Lacivertli taraftarı tedirgin etse de kitapta yazan gerçek bu.