Fenerbahçe kritik toplantı sona erdi açıklama yapıldı

Sabiha Gökçen’den Şükrü Saraçoğlu Stadı'na dün gece yaklaşık 4.5 saatte ulaşabilen Aziz Yıldırım ve Fenerbahçeli Yöneticiler bugün de toplantıya girdi.

Saat 16.30'da başlayan ve 18.00'da sona eren toplantının sonucunu yönetim yazılı bir metinle açıkladı.

TOPLANTI UZADI

Fenerbahçe Yönetim Kurulu toplantısı beklenen süreden uzun sürdü. Alınan son bilgilere göre topalantı 18.00 itibari ile sona erdi. 

İŞTE FENERBAHÇE'NİN AÇIKLAMASI

"Öncelikle Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'a verdiğiniz eşsiz destekten dolayı Divan ve Kongre Üyelerimize, Büyük Fenerbahçe taraftarına, 

Ülkemizin dört bir yanından mesafe gözetmeksizin büyük katkı sağlayan derneklerimize,
Renk ve rekabet ayrımı gözetmeksizin Aziz Yıldırım'a destek olan,  başta Beşiktaş olmak üzere Galatasaray ve diğer kulüp taraftarlarına,

Bu kadar yüksek ve öngörülemez katılıma rağmen, bu buluşmanın herhangi bir olumsuzluk yaşanmaksızın tamamlanması için azami gayret gösteren tüm yetkilileri teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı bildiririz.

Bununla birlikte,

22.01.2014 tarihli Yönetim Kurulu toplantımızda gündeme dair kısa bir değerlendirme yapılarak yaşanılan gelişmelere dair kulübümüzün ilgili kurum ve birimleriyle gerekli çalışmaların yapılmasına, Fenerbahçe açısından hassas ve bir o kadar da önemli bu süreç hakkında nihai karara varılabilmesi için 24.01.2014 tarihinde Yönetim Kurulu toplantısı yapılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."

YILDIRIM DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, savcılar Zekeriya Öz ile Mehmet Berk'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 29. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, duruşmalardan vareste tutulan tutuksuz sanık Aziz Yıldırım katılmadı. Yıldırım'ın avukatları Abdurrahim Erol ve Abdullah Kaya da mazeret bildirerek duruşmaya gelmedi.

Hakim Muharrem Ballı, Zekeriya Öz'ün avukatı Mahmut Gönültaş'ın UYAP üzerinden vekillikten istifa ettiğini içeren bir belgenin gönderildiğini tutanaklara geçirdi.

Mehmet Berk'in avukatı Kaptan Yılmaz da avukatların sunduğu mazeretleri mahkemenin takdirine bıraktığını belirterek, bir diyeceğinin olmadığını söyledi.

Hakim Ballı, Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya'nın, savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'in tanık sıfatıyla dinlenilmesi talebinin reddine ilişkin celse arasında itirazda bulunduğunu bildirdi. 

İtiraz dilekçesinin bir üst mahkemece de reddedildiğini bildiren Ballı, avukat Mahmut Gönültaş'ın istifa dilekçesinin, Zekeriya Öz'e tebliğinin beklenmesine ve diğer avukatların mazeret dilekçelerinin kabulüne karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcığınca hazırlanan iddianamede, 'Futbolda şike' iddialarına ilişkin dava kapsamında 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Aziz Yıldırım'ın katıldığı bir televizyon programında, şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk ile Zekeriya Öz'e hakaret ettiği belirtiliyor. 

İddianamede, Yıldırım'ın 'kamu görevlisine hakaret' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.