Fenerbahçe ile Galatasaray arasında gizli anlaşmalar yapıldı bile!

Şampiyonluk yolunda büyük bir çekişme yaşayan iki ezeli rakip, perde arkasında gizli anlaşmalara imza atıyorlar.

Maslak’ta Duygun Yarsuvat’ın ofisinde bir ay önce yapılan görüşmede Fenerbahçe ve Galatasaray kanadı ‘seçim ittifakı’ konusunda uzlaştı. Eğer, Mayıs’taki kongrelerin ardından iki kulüpte yönetim anlayışı değişmezse, Haziran’daki Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçiminde taraflar ortak bir adayı destekleyecek.

Türk futbolunda son dönemde ‘düşman kardeşleri’ oynayan Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki buzlar Duygun Yarsuvat’ın başkan olmasıyla erimeye başlamış ve yaklaşık bir ay önce yapılan ‘güç birliği’ zirvesinde yeniden dostluk köprüsü kurulmuştu. Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın Maslak’taki ofisinde gerçekleştirilen bu gizli zirvede futbol gündemine dair pek çok konu ele alınmış ve kulüp çıkarları için birlikte hareket edilmesi konusunda anlaşma sağlanmıştı.

SIR GİBİ SAKLANAN GÖRÜŞME SIR GİBİ SAKLANAN GÖRÜŞME

MUTABAKAT SAĞLANDI

Yayın ihalesi, amatör branşlarda devlet desteği gibi konuları masaya yatıran tarafların önemli bir konu başlığı da haziran ayında yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu seçimiydi. İki kulübün çıkarlarının oldukça kesiştiği şu günlerde hem Fenerbahçe hem de Galatasaray cephesi, TFF seçimlerinde birlikte hareket etme fikrine sıcak baktı. Fenerbahçe ve G.Saray kulüplerinde mayıs ayında seçimler olacağı için her ne kadar net ifadeler kullanılmasa da, yönetim anlayışlarının değişmemesi halinde Haziran’daki TFF genel kurulunda ortak hareket etme konusunda anlaşmaya vardı. İki kulüp arasındaki mevcut ilişkiler bozulmaz ve çıkar kavgaları yaşanmazsa iki kulübün, TFF’nin yapacağı seçimlerde ortak bir adayı desteklemesi bekleniyor.

TARAFTARLARA DERBİ MÜJDE:

DEPLASMAN YASAĞINI KALDIRMAK İSTİYORLAR

Toplantıda kurulan yakın ilişkiler sayesinde Kadıköy’deki derbiye Galatasaray yönetimi başkan Duygun Yarsuvat dahil neredeyse tam kadro gelmişti. Ünal Aysal döneminde iki kulüp arasında yaşanan yüksek gerilime rağmen Kadıköy’de hiçbir tatsızlık yaşanmamıştı. İki kulüp yetkililerinin, önümüzdeki sezon derbilerdeki deplasman yasağının kalkması ve bu konuda öncülük yapılması gerektiği yönünde de fikir birliğine vardı. Valilik ve il güvenlik yetkilileriyle yapılacak görüşmelerin ardından bu konuda da ortak adım atılması kararı alındı.