Fenerbahçe dörtlü finale çok yakın! Son şampiyona fark attılar

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nin son şampiyonu Real Madrid'i serinin ilk 2 maçında da mağlup ederek çok önemli bir avantaj yakaladı.

AjansHaber/ÖZEL

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi çeyrek final mücadelesinde son şampiyon Real Madrid’e karşı büyük bir avantaj elde etti. Grubundan lider olarak çıkan Fenerbahçe, geçen yılın THY Avrupa Ligi şampiyonu Real Madrid ile eşleşti.

THY Avrupa Ligi’nin çeyrek final sistemine göre rakibine karşı 3 galibiyet alan takım bir üst tura çıkmayı hak ediyor. Statüye göre ilk 2 maç Ülker Sports Arena’da ve serinin durumuna göre 2 maç İspanya’da, 3’e ulaşan takım olmazsa tekrar Ülker Sports Arena’da bir maç oynanıyor.

İLK MAÇI 75-69 KAZANDIK

Ülker Sports Arena’da dev rakibini ağırlayan Fenerbahçe, ilk maçta rakibini 75-69 mağlup etti. Sarı lacivertli temsilcimizde yıldız basketbolcu Jan Vesely sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemedi. Fenerbahçe karşılaşmaya Ali Muhammed, Ekpe Udoh, Bogdan Bogdanovic, Pero Antic ve Luigi Datome beşiyle başladı.

İlk maçı kazanarak 1-0 öne geçen Fenerbahçe, serinin ikinci maçında dün akşam Real Madrid’e karşı çok üstün bir oyun sergiledi. Taraftarın da oluşturduğu mükemmel atmosferle maça çok iyi başlayan Fenerbahçe, ilk periyodu 27-14 önde kapattı.

15’İNCİ DAKİKADA FARK 27 SAYIYA ÇIKTI

Fenerbahçe, maçın ikinci periyoduna da Udoh’un pota altından bulduğu 4 sayıyla başladı. Savunma sertliğini artıran Fenerbahçe, rakibine 6 top kaybı yaptırdı. Bu dakikalarda Bogdanovic’in 3 sayılık basketiyle skor 46-19 oldu.

MAÇI 100-78 KAZANDIK

Fenerbahçe, maçın 3’üncü periyoduna daha kontrollü başladı ve hücum süresini sonuna kadar kullanarak skor üretti. Datome ve Ali Muhammed’in etkili oyunlarıyla farkı koruyan Fenerbahçe, 3’üncü periyodu da 76-48 önde geçti. Son periyotta fazla süre alamayan basketbolcuları kullanan Fenerbahçe, karşılaşmayı 100-78 kazandı.

Fenerbahçeli taraftarlar, ilk maçta olduğu gibi Real Madrid ile oynanan ikinci karşılaşmada da takımlarına büyük destek verdi.

UDOH ÇOK ÜSTÜN PERFORMANS GÖSTERDİ

Fenerbahçe’de Udoh 18, Kalinic 17, Bogdanovic 16, Ali Muhammed 14 ve Datome 12 sayı atarak galibiyette önemli rol oynadı. Konuk ekip Real Madrid’de ise Rodriguez 15, Doncic 10 sayı bulurken Llull 5 sayıda kaldı.

ÜÇÜNCÜ MAÇ 19 NİSAN’DA İSPANYA’DA

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinde evindeki 2 maçı da kazanarak dörtlü final için önemli bir avantaj elde etti. Seride 2-0 önde bulunan Fenerbahçe, 1 galibiyet daha alırsa dörtlü finale kalma hakkını kazanacak. Serideki 3’üncü, İspanya’daki birinci maç 19 Nisan Salı günü oynanacak.

TARAFTARLARDAN YOĞUN DESTEK

Fenerbahçeli taraftarlar, ilk maçta olduğu gibi Real Madrid ile oynanan ikinci karşılaşmada da takımlarına büyük destek verdi. Maç öncesinde dağıtılan sarı tişörtleri giyen taraftarlar, salonu tamamen doldurdu.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

FENERBAHÇE REAL'İ FARKLI YENDİ

FENERBAHÇE REAL MADRİD'E KARŞI