Fenerbahçe Beşiktaş ve Trabzonspor için seyircisiz cezası kapıda

TFF'nin yeni talimatları kulüpleri sıkıntıya soktu. Üç büyük takım da ceza sınırında.

BÜYÜK TAKIMLARDA BÜYÜK TEHLİKE

Süper Lig’de zirve mücadelesi veren takımlar aynı zamanda bir başka sıkıntı ve stresle de yüz yüzeler. Ligin zirvesini ilgilendirdiği kadar dibinde de aynı sorunları yaşatan olay, takımların adeta kabusu olmuş durumda. Özellikle 3 büyük takım bu korkuyu derinden yaşıyor. TFF’nin yeni talimatnameleriyle de daha da sıkılaştırılan önlemler, kısa zaman içinde takımların başlarını ağrıtabilir

KULÜPLER CEZA SINIRINDA

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, sahalarında ya da deplasmanda oynayacakları maçlardan birinde daha ceza alırlarsa bir sonraki iç saha karşılaşmasına taraftarlarından yoksun olarak çıkacaklar. Daha önce 4 kez PFDK’ya sevk edilen Fenerbahçe, 300 bin TL’lik cezayı da ödemek zorunda kalmıştı. Aynı zamanda talimatlar gereği 1 maçını da kadın ve çocuk taraftarlara karşı oynamak zorunda kalan sarı lacivertliler, Akhisar Belediyespor karşılaşmasıyla cezasını tamamlamıştı. Bu problemi 4 kez yaşayan ve cezalı duruma düşen sarı lacivertliler yeniden sınıra geldi. Taraftarlarının neden olduğu kötü ve çirkin tezahürattan doğan ceza sayısı 3’e yükselen Fenerbahçe, bir daha PFDK’dan aynı cezayı alması durumunda ilk iç saha maçına seyircilerinden yoksun olarak çıkacak.

Aynı sıkıntı Trabzonspor ve Beşiktaş için de geçerli durumda. Fenerbahçe’den tek farkları ise onların henüz 4 maçlık ceza sınırını doldurmamaları. Fenerbahçe daha önce bu cezayı almasına ve Akhisar Belediyespor ile oynanan karşılaşmaya cezalı olarak çıkmasına rağmen 6 haftada 3 kez daha aynı sorunla karşı karşıya kaldı. Oynadıkları her iç saha maçında PFDK’lık olan Fenerbahçe, bir kez daha ceza alması durumunda ilk iç saha maçında taraftarlarından yoksun olacak.

CEZADAN BİR MAÇ UZAKTALAR

Beşiktaş ve Trabzonspor ise bu sezon ilk kez sınıra yaklaştı. İki takım taraftarları da bir kez daha kötü ve çirkin tezahürat yüzünden takımlarına ceza aldırırsa bir sonraki karşılaşmayı evinden izlemek zorunda kalacak. Beşiktaş’ın haftalar sonra şampiyonluk potasına girdiği şu günlerde siyah beyazlı yönetim de sık sık taraftarlarını uyaran deklarasyonlar yayınlıyor. Bu arada Süper Lig’de kalma mücadelesi veren Kayserispor da 3. kez aynı cezayı alarak sınıra ulaşan bir başka takım oldu. Kayseri’nin sarı kırmızılı takımı bir kez daha aynı ihlal sebebiyle PFDK’ya sevk edilirlerse cezaları katlanacak ve hem 300 bin TL hem de saha kapatma cezası alacaklar.