Fenerbahçe her spor dalında Avrupa'yı titretiyor!

UEFA’da Braga’yı deviren sarı-lacivertlilerin basketbol ve voleybolda mücadele eden takımları da Avrupa’da yoluna doludizgin devam ediyor. Fenerbahçe, gerçek bir spor kulübü olduğunu her fırsatta kanıtlıyor

UEFA Avrupa Ligi'nde Braga'yı deviren Fenerbahçe, sadece futbolda değil, basketbol ve voleybolda da Avrupa'ya damga vuruyor. Sarı-lacivertli kulübün futbol, basketbol ve voleybolda Avrupa kupalarında mücadele eden 4 takımı, bu hafta için alınan sonuçlarla camianın yüzünü güldürdü. Futbolda Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Portekiz'in Braga takımını 1-0 yenen Kanarya, çeyrek final için avantaj sağladı. Erkek basketbol takımı ise THY Avrupa Ligi'nde Rusya deplasmanında Lokomotiv Kuban'ı yenerek, Top 16 turunun bitmesine 4 hafta kala çeyrek finali garantiledi.

KENDİ LİGLERİNDE DE FAVORİLER

Kadın basketbol takımı da FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında 79-70 yendiği Wisla Can-Pack'ı, dün de Polonya'da 79-63 mağlup ederek, Dörtlü Finallere kaldı. Fenerbahçe Grundig Kadın Voleybol Takımı ise CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turunda Rusya temsilcisi Dinamo Moskova'yı ilk mücadelede 3-1 devirip, Dörtlü Final'in kapılarını araladı. Bu ekiplerin diğer ortak yönü ise hepsinin liglerinde de favori olmaları. Futbol, kadın basketbol ve kadın voleybolda lider olan sarılacivertli kulüp, erkek basketbolda ise 2. sırada.

YARIM BIRAKTIĞI İŞİ BU KEZ BİTİRMEK İSTİYOR

UEFA'dan ceza almadan önce en son Avrupa macerasında Avrupa Ligi'nde finalin kapısından dönen Fenerbahçe, hedefine bu sefer ulaşmak istiyor. Avrupa oynadığı son 8 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen ve etkili bir performans ortaya koyan sarı- lacivertli takımda hedef, İsviçre'nin Basel şehrinde 18 Mayıs'ta oynanacak finalde mücadele etmek.

2 KEZ FİNALDE KAYBETTİLER

Kadın Basketbol Takımı, son 4 sezondur şampiyonluğun kıyısından döndüğü Av - rupa Ligi'ni bu yıl kazanmayı hedefliyor. Wisla Can-Pack'ı iki maçta da yenerek Dörtlü Finallere kalan sarı-lacivertliler, son 4 sezonda Avrupa'da 2'şer kez ikincilik ve dördüncülük yaşadı. Üst üste iki finalde Ekaterinburg ve G.Saray'a kaybettiler.

EN BÜYÜK FAVORİLERDEN BİRİ

Erkek takımı da Avrupa'nın en formda ekibi olarak dikkat çekiyor. THY Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalmayı başaran ilk takım olan sarı- lacivertliler, şampiyonluğun da en büyük favorilerinden biri gösteriliyor. Kuban zaferiyle Top 16'dan lider çıkmak için avantaj sağlayan Fenerbahçe, Berlin'deki Dörtlü Final'de şampiyonluk yarışı vermek istiyor.

YOLA NAMAĞLUP DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe Grundig Kadın Voleybol Takımı da yoluna namağlup şekilde emin adımlarla devam ediyor. DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turunda Dinamo Moskova'yı ilk maçta 3-1'le geçen sarı-lacivertliler, Dörtlü Final için önemli bir avantaj yakaladı. Sarı-lacivertliler, 2012'de yaşadığı Avrupa şampiyonluğuna bu yıl yeniden ulaşmak istiyor.

EVİNDE BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Avrupa'da şampiyonluk parolasıyla devam eden 4 takımı da evini adeta kale gibi kullanıyor. Sarı-lacivertlilerin erkek basketbol ve kadın voleybol takımları bu sezon Avrupa'da sahalarında kaybetmedi. Futbol takımı Kadıköy'de bu sezon ligde yenilgi yüzü görmezken Avrupa'da ise sadece bir defa sahasında mağlup oldu

ZAFER GELDİ, ORAN DEĞİŞTİ

Fenerbahçe'nin Braga'yı devirmesi sonrası Avrupa'daki şampiyonluk oranları revize edildi. Braga eşleşmesinden önce 1'e 26 oran belirlenen sarılacivertlilerin oranı 1'e 19 olarak değiştirildi. Avrupa Ligi şampiyonluğunun favorisi ise B. Dortmund oldu.