Failler bulunana kadar futbol oynayamayız

Ç.Rizespor galibiyetinin ardından İstanbul’a dönerken Trabzon Sürmene viyadüğünde silahlı saldırıya maruz kalan Fenerbahçe kafilesi, sarı lacivertli yönetim kurulunu harekete geçirdi. Saat 16:00’da basın toplantısı için bir araya gelen Mahmut Uslu, Aytöre ve Mosturoğlu radikal bir karar aldı.

Fenerbahçe Kulübü Basın Sözcüsü Mahmut Uslu yaşanan silahlı saldırı olayından sonra önemli açıklamalarda bulunudu. İşte Uslu'nun ilk sözleri...



Fenerbahçe için çok önemli günler yaşadık ve yaşıyoruz. Biz inanıyoruz ki bu kişiler çok kısa zamanda bulunacaktır. Öyle bir zamanlama yapılıyor ki, otobüs 110 km hızla bayır aşağıya kurşunlanıyor. Fakat taş atıldı deniliyor. Sadece biz tehlike yaşamadık. Medya mensupları da, sağdaki, soldaki otobüsler de gidebilirlerdi. Futbolcularımızla dün epey konuşmalar yapıldı. Psikolojik olarak durumları hiç iyi değil. Sow'la ilgili birşeyler yazılmış. Durum öyle değil. Hocasından izin alarak gitti, dönecek...

Tolga Aytöre'nin açıklamaları;

Bu eylemin bir Fenerbahçe-Trabzonspor arasında olan bir çekişme değil. Bu bir terör eylemidir. Biz sadece kendi taraftarımızından değil her takım taraftarlarının can güvenliğinden sorumluyuz. Bizim bu liglerin şu kadar hafta bu kadar hafta ertelenmesi gibi bir talebimiz yok. Sakatlarımız var diye erteleme istediğimiz yönünde açıklamalar var. Bu tür sığ açıklamalara gerek yok. Şampiyonluğun da değeri yok. Can güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Bu olayı düzenleyenlerin failleri ortaya çıkana kadar futbol oynayamayız. Fenerbahçe ayrımcılığını bir kenara bırakmamız lazım. Fenerbahçe'ye karşı futbol faşismini bırakmamız lazım.

Şekip Mosturoğlu'nun açıklamaları;

Bu sinir uçları ile oynayanların, artık bundan vazgeçmesi gerekiyor. Başkanımız 'Bu şike hadisesi değil, memleket elden gidiyor" derken, bu günleri görmüştü. Bu hadisede bir insanın ölmemesi, büyük bir tesadüf ve şanstı. 3 Temmuz'dan bu yana hep demokratik tepkimizi dile getirdik. Biz bu çizgiden asla taviz vermeyeceğiz. Bu olayı sosyal medyada kaşıyanların takipçisiyiz. Herkes yazdığını - çizdiğini bilerek çizsin, herkes eylemlerinde ve söylemlerinde çok dikkatli olmalı.