Ersun Yanal'ın görüntülü analizine teknik adam yorumu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın, sezon başından beri uyguladığı görüntülü analiz sistemine Metin Diyadin'den destek geldi.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbinin ardından sarı lacivertlilerin sosyal medyadan paylaştığı 'Görüntülü analiz' fotoğrafı çok konuşuldu. Avrupa'da başlayan devre arası analiz akımına Fenerbahçe'de kapıldı. Ersun Yanal'In analiz ekibi ile getirdiği sistemi teknik adamlara sorduk.

"Ersun yanal çok doğru bir iş yapıyor" 

Bir dönem Fenerbahçe'de futbol oynayan ve kariyerinde Kasımpaşa, Orduspor ve Gençlerbirkiği gibi önemli takımlar olan Metin Diyadin, Yanal'ın son sistemini değerlendirdi. Alper Aslan'a konuşan Diyadin, bu sistemin oldukça büyük başarılara gebe olduğunu ifade etti. İlk yarıdaki teknik adam görüşlerinin oyunculara görüntülü olarak aktarımı olduğunu söyleyen Diyadin, teknik direktörlerin bu yapıyla daha başarılı olacağjnı savundu. Metin Diyadin ayrıca futbolcuların bazen o atmosferle yaptığı hataları teknik direktörün uyarılarına rağmen anlamadığını veya hata yaptığına inanmadığını söyledi. Görüntülü analizin bunun da önüne geçeceğini sözlerine ekleyen Diyadin, teknik direktörlerin maça etkisinin de artacağını ifade etti.