Damiao Galatasaray'a transfer olmak üzere...

Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un yanına iyi bir forvet arayan Galatasaray, Leonardo Damiao'nun peşine düştü.

Bu sezon Burak Yılmaz’ın sık ve uzun süren sakatlıkları, Umut Bulut’un istikrarsız performansı Galatasaray’ı forvet transferinde harekete geçirirken, ocak ayı transfer sezonunda kadroya takviye edilecek golcü futbolcular arasında bir isim var ki bonservisinin elinde olması ve Brezilya’da iyi işler çıkarması bu transferi ön plana çıkarıyor. 2007 yılında Brezilya’nın Hermann Aichinger kulübünden Marcilio Dias, Tubarao ve Internacional kulübüne kiralık olarak giden, 2013-14 sezonunda 13 milyon Euro karşılığında Santos’a transfer olan Leonardo Damiao şimdi Galatasaray’ın gündeminde.

DAMİAO'NUN GOLLER İÇİN TIKLAYINIZ

SON YILLARDAKİ PERFORMANSI İÇ AÇICI DEĞİL!

Santos ile sözleşmesi sona eren ve bonservisini eline alan Damiao bu sezon kiralık olarak gittiği Cruzeiro’da ligde 4, Libartadores’te 4 ve Brezilya Kupası’nda 1 gol atarken, 26 yaşındaki oyuncunun bedava olması ve milli golcünün Taffarel aracılığıyla Galatasaray’a imza atacağı iddiaları sarı kırmızılı camianın iştahını kabartmış durumda.

2012: 19 Maç 7 gol (İnternacional)

2013: 26 maç 5 gol  (İnternacional)

2014: 26 maç 26 gol (Santos)

2015: 23 maç 4 gol (Cruzeiro)

BU KADAR YETENEKLİ VE BEDAVA BİR GOLCÜ GALATASARAY'A KALIR MI?

26 yaşında 13 kez Brezilya Milli Takımı’nda görev alan Leonardo Damiao hakkında ne kadar olumlu yorumlar yapılıyorsa, bir o kadar da karşı görüşler yer alıyor. Bu kadar yetenekli bir futbolcunun Brezilya kulüplerine gidememesi ve Avrupa’da piyasasının olmaması akıllarda soru işaretleri bırakırken, Damiao hakkında bazı olumsuz eleştirilerin gün yüzüne çıktığı görülüyor.

 İşte Damiao hakkında kafaları kurcalayan o görüşler;

1- 2012 Olimpiyatları’nda Brezilya Milli Takımı ile turnuvanın en golcü ismi olmuştu. O dönem kadroda yer alan U-23 takımında Hulk, Neymar, Oscar, Moura ile birlikte parlayan futbolculardan biriydi fakat o dönem Avrupa’nın hiçbir büyük takımına transfer olmadı. Olimpiyatlardan 1,5 yıl sonra (o kadar parlak bir performans göstermesine rağmen) 13 milyon Euro karşılığında Santos’un yolu tuttu. 2 yıl Santos’ta forma giymesi beklenen futbolcu önce Cruzeiro’ya kiralık olarak gönderildi şimdi ise bonservisini eline aldı.

2- 19 Aralık 2012’de Zidane ve Ronaldo’nun düzenlediği dostluk maçında yuhalanan Damiao M.City, Barcelona, Porto, Zenit derken şu anda hemen hemen hiçbir kulüp tarafından bedavaya olmasına rağmen talep görmüyor.

OLSUN GELSİN BU BURAK VE UMUT'TAN DAHA KÖTÜ OLAMAZ DİYENLER BİR HAYLİ FAZLA

3- "Çocukken erkenden kalkar arkadaşlarımı maça çağırırdım ama kötü oynadığım için en son ben takıma seçilirdim." Diyen Brezilyalı golcü son yıllarda oldukça formsuz ve kariyeri sürekli aşağıya doğru inerken, 1,87 boyundaki futbolcunun hava toplarında etkili olması ve sırtı kaleye dönük oynaması “Bu Burak Yılmaz ve Umut’tan daha kötü olamaz, zaten bedava, kesin transfer edilmeli” yorumlarını da beraberinde getiriyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.