En çok İngilizlerle eşleşti

Yarın Atromitos karşısında 193.maçına çıkacak olan Fenerbahçe 9 kez İngilizlerle, 8'er kez Fransız ve İtalyan takımlarıyla eşleşti.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunun ilk  maçında yarın Yunanistan'ın Atromitos takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa  arenasında 193. sınavına çıkacak.

Farklı kulvarlarda bugüne dek çıktığı 192 maçın 67'sini kazanan  sarı-lacivertli ekip, 87 maçı yitirdi, 38 karşılaşmada da sahadan beraberlikle  ayrıldı.

Bu maçlarda rakip fileleri 237 kez havalandıran sarı-lacivertliler,  kalesinde 297 gol gördü.

Atromitos 82. farklı rakip

Atromitos, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında karşılaşacağı 82. farklı  takım oldu. Avrupa arenasında bugüne dek 31 ülkeden 81 farklı takımla eşleşen  sarı-lacivertliler, Yunanistan temsilcisine karşı ilk kez mücadele edecek.

Kupalarda en çok (9 kez) İngiliz ekiplerle eşleşen Fenerbahçe, 8'er  kez Fransa, İtalya ve Hollanda, 7 kez de Macaristan takımlarıyla karşılaştı.  Alman takımlarıyla 6, Çek Cumhuriyeti, İspanya ve Romanya ekipleriyle 5'er,  Portekiz temsilcileriyle 4, Ukrayna ile İsveç takımlarıyla da 3'er kez eşleşen  "Sarı Kanaryalar", Belçika, Polonya, Bulgaristan, Avusturya, Rusya, İsviçre ve  Yunanistan takımlarıyla 2'şer kez, Faroe Adaları, Danimarka, Moldova, Sırbistan,  Belarus, Güney Kıbrıs, İskoçya, Kuzey İrlanda, Lüksemburg, Arnavutluk, İsrail ve  Azerbaycan ekipleriyle ise birer kez rakip oldu.