Emenike coştu, Fenerbahçe kazandı

Bir yıl aradan sonra tekrar takıma dönen Nijeryalı yıldızı ile skor avantajını ele geçiren ev sahibi Falcao’nun golünü engelleyemedi. İkinci yarıda bir kez daha sahne alan Emenike galibiyeti getirdi.

Beklenmedik şekilde iyi başladı Fenerbahçe maça. “Beklenmedik” diyorum çünkü maç öncesi dezavantajı çoktu. Sahadaki 11’in tamamı ilk kez birarada oynuyordu. Buna rağmen ilk on dakika ve devamındaki yarım saatte Monaco neye uğradığını şaşırdı.

İLK DAKİKADAN DİREĞE

Salih çok özgüvenliydi hazırlık maçlarında. Dün de inisiyatif kullandı. İlk dakika dolmadan şutu direkten dışarı çıktı. 5’te kullanılan serbest vuruşta top ağlara gitse de hakem De Sanctis’e faul yapıldığı gerekçesiyle golü iptal etti. 8’de Salih’in ortasında Neustadter’in kafasını De Sanctis çıkardı.

19’da Monaco az adamla yakalandı. Hasan Ali’nin ortasında Emenike, bomboş pozisyonda gol vuruşunu yapamadı. 27’de bir kez daha Emenike gole yaklaşsa da müsait pozisyonda kötü bir vuruş yaptı, ikinci net fırsatı değerlendiremedi. Bu dakikadan sonra tempo biraz düştü.

EMENİKE ŞOV YAPTI

39’da Kjaer, iki savunmacının arasına topu uzun oynadı. Bir anlık anlaşmazlığı iyi değerlendiren Emenike, bu sefer zor olanı yaptı. Savunma arkasına sarktı. Jemerson’dan topu kapıp kaleciyi de geçip golü buldu: 1-0

Bu üstünlük sadece üç dakika sürdü. 42’de savunma arkasına atılan topu Ertuğrul önlemek istedi. Top Skrtel’e çarpıp Falcao’nun önüne düştü: 1-1.

İkinci yarıya daha iyi başlayan Monaco olsa da Fenerbahçe kısa sürede toparlandı. İlk golde olduğu gibi Kjaer’in uzun topu geldi. Salih oyunu sağ kanada açtı. Van der Wiel’ın ortasında Emenike gelişine vurdu ve takımını tekrar 61’de öne geçirdi. 2-1.

Ertuğrul üç dakika sonra net bir kurtarış yaparak Monaco’ya ikinci bir şans vermedi. Son yirmi dakika sistemi değiştiren antrenör Almeida dörtlü savunmaya döndü. 81’de Ozan karşı karşıya kaçırdı. Fenerbahçe şans biraz yanında olsa daha farklı kazanabileceği maçı 2-1’lik skorla tamamladı.

ALKIŞLAR EMENİKE'YE

Hazırlık döneminin son kısmında sakatlığı bulunan Emmanuel Emenike, Monaco maçına özel olarak hazırlandı. 65. dakikadan sonra ağrıları artan Emenike, önce sağ arka adalesini tuttu ve kenar yönetime işarette bulundu.

Nijeryalı yıldız daha sonra değişiklik istediğini belirtti. Bunun üzerine sarı-lacivertlilerin teknik heyeti, Aatif’i oyuna soktu. Emenike’nin oyundan çıkışı sırasında bütün stat ayağa kalkarak alkışlamaya başladı. Uzun süre Emenike adına tezahüratlar yapıldı.

2 YIL SONRA RESMİ MAÇ

Fenerbahçe’de Emmanuel Emenike tam 2 yıl sonra resmi bir maçta Kadıköy’de gol attı. Emenike en son içeride 31 Ağustos 2014 tarihinde Karabükspor’a karşı fileleri sarsmıştı.

BAMBAŞKA BİR TAKIM

F.Bahçe’de yeni sezon sıfırlanmış bir takımla açıldı. 12 futbolcu ile yollarını ayıran sarı-lacivertli ekip, kiradan dönen futbolcular, yeni transferler ve özellikler altyapıdan gelen isimlerle dikkat çekti.

Skrtel, Neustadter ve Wiel yeni yüzler olarak sahaya çıktı. Kiradan dönen Salih ile Emenike ilk 11’e geçerken, Stoch kulübede oturdu. Altyapıdan ise Caner Koca, Hakan Çinemre ve Yasir Subaşı isimleri öne çıktı.

Kalede Ertuğrul yer aldı. Ertuğrul, F.Bahçe kariyerinde ilk defa bir Avrupa kupası mücadelesinde boy gösterdi. Ayrıca kadroda Van Persie, Volkan Şen, Alper, Mehmet Topal, Volkan Demirel ve İsmail gibi önemli isimler yoktu.

VAN PERSİE LOCADA!

Sakatlığı nedeniyle dün geceki maçta forma giyemeyen Van Persie, diğer takım arkadaşlarının aksine karşılaşmayı locadan izledi. Ailesiyle birlikte karşılaşmayı takip eden Hollandalı yıldızın neşeli tavrı dikkatlerden kaçmadı.