Edin Dzeko hayali başlamadan bitti

Transfer döneminde adı Galatasaray ve Fenerbahçe ile anılan Boşnak golcünün menajerinden flaş açıklama geldi.

FENERBAHÇE'NİN TEKLİFİNE SICAK BAKIYOR DENİLİYORDU

Fenerbahçe’nin devre arası transfer döneminde kadrosuna katmak istediği iddia edilen Edin Dzeko’nun menajerinden, sarı-lacivertli taraftarları önce umutlandıracak ardından üzecek bir açıklama geldi. Sarı-lacivertli kulübün önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılması halinde gelecek parayı Dzeko transferine harcayacağı söyleniyordu. Manchester City’nin Wilfried Bony transferinin ardından iyice gözden düşen Boşnak yıldızın da Fenerbahçe’nin teklifine sıcak baktığı iddia ediliyordu.

OYUNCU JUVENTUS YA DA A.MADRİD'E GİDEBİLİR

Ancak Dzeko’nun menajeri Irfan Radzipegic, yıldız futbolcunun geleceği ile ilgili yaptığı açıklamalarda Fenerbahçe taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Golcü futbolcunun Manchester City ile geçtiğimiz Ağustos ayında sözleşme yenilediğini hatırlatan Radzipegic, “Ancak sezon sonuna kadar takımda istediği süreleri İngiltere’den ayrılmaya karar verebilir. O yıldız bir futbolcu ve ilk 11’de daha fazla forma şansı bulabileceği bir takımın teklifini kabul edebilir” dedi.

EĞER CİTY'DEN AYRILMAYA KARAR VERİRSE...

Bunun üzerine bütün gözler Dzeko’nun gitmek isteyebileceği takımlara çevrildi. Bu konu hakkında da konuşan Radzipegic “Dzeko henüz 28 yaşında ve Avrupa’nın büyük kulüplerinde oynayabilecek kapasiteye sahip… Eğer Manchester City’den ayrılmaya karar verirse kendisi ile ilgilenen Juventus ya da Atletico Madrid’in tekliflerini değerlendirebilir” diyerek Fenerbahçe ihtimalinin olmadığını söyledi.

GALATASARAY'DAN TEKLİF ALMIŞTIK

Fenerbahçe’den şimdiye kadar resmi bir teklif almadıklarını da belirten Radzipegic “Roberto Mancini döneminde Galatasaray’dan kiralık teklifi almıştık. Ancak anlaşma sağlanamadı” itirafında bulundu. Dzeko, 2011 yılında Wolfsburg’dan 27 milyon pound bonservis bedeli ödenerek transfer edilmişti.