Dursun Özbek derbi için net tarih verdi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TRT Spor'da gündeme ve sarı-kırmızılı camiaya yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Özbek UEFA’dan gelen ceza CAS’a yapılan savunmayı anlatırken, Hamza Hamzaoğlu ve Mustafa Denizli ile yolların ayrılmasında alınan kararları açıkladı.

İşte Dursun Özbek’in tüm sözleri;

“Terör Türkiye’nin başının belası… Her sektörde, yaşantımızın her yerinde bizi etkilemeye başladı. Galatasaray da bundan nasibini aldı. Terörün gözü kör! Geldi Umut Bulut’un babası Kemal Bulut’u buldu! O saldırıda hayatını kaybeden herkese rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Galatasaray camiasından herkes, yenisi-eskisi Umut’un yanına koştu. Diğer kulüpler de bize destek verdi.”

“DERBİNİN ERTELENMESİNİ BİZ DE İSTEDİK”

“Fenerbahçe derbisi öncesinde alınan ihbarlar kademeli olarak yükseldi! 50 bin kişi oynanacak derbi öncesinde ilk olarak bize seyircisiz haberi ulaştı. Bizler gibi taraftarlar da şaşırdı. İhbarın da kademesi ciddi bir seviyeye ulaştı. Ardından biz de ‘Bu kadar risk varken erteleyelim’ dedik. Fenerbahçe ile konuşmalar yaptı. O maç seyircisiz de oynansa en az 4 bin kişi olur. Fenerbahçe de ertelenmesini kabul etti. Biz de seyircisiz oynamak yerine ertelenmesini istedik.”

“DERBİYİ 28 NİSAN’DA OYNAMAK İSTİYORUZ”

“Derbinin ne zaman oynanacağına dair TFF’de Pazartesi günü toplantı yapılacak. O gün karar çıkacak. Ancak maçın oynanacağı gün aynı şartların olması gerek. Braga maçından Cuma günü akşam üstü ülkeye geliyor, ardından Pazar günü derbiye çıkacaklardı. Tespit edilecek tarihin yine o günkü şartlara göre yapılmasını istiyorum. Bizim olmazsa olmazsa bir tarihimiz var. Fenerbahçe’nin Trabzonspor deplasmanı sonrasında oynamak istiyoruz. Yani bizim istediğimiz tarih 28 Nisan… Maç bizim sahamızda oynanacağı için öncelik bizde olması gerek.”

SNEIJDER VE HAKAN BALTA’DA SON DURUM

“Hakan Balta sakatlığı nedeniyle geri döndü. Bağlarında sorun var. Birkaç hafta bizimle olamayacak. Sneijder ile de mesajlaştık. Onun da adalesinde sorun var. Onun da tedavisi birkaç hafta sürecek.”
“Fenerbahçe maçının ertelenmesi yüzünden taraftarlar nedeniyle çok üzgünüm. İsmail isimli taraftarımız şehir dışından bu maç için gelmişti ancak dönerken trafik kazasında hayatını kaybetti. Aynı arabada yine diğer taraftarlarımız vardı. Allah’tan rahmet diliyorum, ailesine sabır diliyorum.”

YILDIRIM’IN OLAY GÖRÜNTÜLERİ

“Aziz Yıldırım ile Vitor Pereira’nın videosunu gördüm. Bu konuda polemik yaratmak istemiyorum. Yıldırım, Pereira ile istediğini görüşebilir. Ancak o sözlerin ne TFF’yi ne de beni etkilediğini sanmıyorum.”

UEFA İLE OLAN GÖRÜŞMELER

“UEFA süreci, herkesin belli bir oranda bilgi sahibi olduğu süreç… Galatasaray 2012-2015 yılları arasında 360 milyon euro kadar bir zarar etti. UEFA da 30 milyon eksiye müsaade etti. Galatasaray 330 milyon aşmışken, gelip bizi incelediler. Savunmaya giderken ümitliydim. Bir sürü sebepler sıraladık; kur farkı, faiz oranları, Türk futbolundaki etkenler… Orada bizi dinleyip, bunu karşılığında tebligatta bulundular. Bunun neticesinde bir savunma daha hazırlayarak Şubat ayında mahkemenin karşısına çıktık. Savunmayı yaparken, Savcı niteliğindeki kişi bize çok ilginç bir şey söyledi, “Sizden önce anlaşılma yapıldı. O nedenle bundan fayda sağlayamazsınız.” 2014’ün Mayıs ayında Ünal Aysal yönetimi anlaşma yaptı. UEFA görüşmeler sırasında, “Siz bizi yanılttınız” dedi.

“Daha önceki yönetim “UEFA bize böyle bir şey söylemedi” diyor. Hayır, ilgili konuya baktığınızda detaylı şekilde yazıyor. UEFA tavizkar olmadı. Ama yaptığımız savunmayla 1+1’lik cezayı 1 yıla indirdiler. Fakat bu bizi tatmin etmedi. Ceza verilecekse bile son yönetime bir süre verilsin istedik. Fakat bize şans tanımadılar. 2014’te verilen sözlerin tutulmadığı için UEFA, yeni yönetime de süre vermedi.”

CAS’TA BUNU SAVUNACAĞIZ

“CAS’a yapacağımız savunmaya şansımız olduğunu düşünüyorum. Orada bir arttırım olmuyor ama azalma ihtimali de aşağıya doğru gidiyor. İstediğimizi alacağımıza inancım %50-%50… Galatasaray’ın aldığı cezayı ortadan kaldırmak için tüm gücümüzü kullanıyoruz.”

ESKİ YÖNETİMLER ARAŞTIRILACAK

“UEFA benim yüzüme bakarak, bizi kandırdınız dedi! Orada soğuk bir duş yaşadık. Gömleklerimiz terden sırılsıklam oldu. Biz yabancı İngiliz firmasıyla anlaşıyoruz. Çok deneyimli bir avukat şirketine Galatasaray’ın eski yönetimlerini araştıracağız. Kısa bir sürede araştırmayı bitirmek istiyoruz. Bu endişenin camiadan silinmezi gerekiyor. En az 10 yıllık dönemi kapsayacak”

“Fatih İşbecer’in sözleri büyük olay oldu! ‘Birileri zenginleşirken, Galatasaray fakirleşmiş’ dedi. Bu sözü Duygun (Yarsuvat) Başkan da ifade etti. O zaman Duygun ağabeyin de söyledikleri aynı gerekçelere dayanıyordu. Fatih’in sözleri kişileri değil, eski yönetimlerin yaptığı yanlış işlerin doğurduğu sonuçları kapsıyor.”

“Mağazacılıkta büyük kayıp yaşanmış. Birçok hatalar yapılmış. Yılda 12 milyonu kulüpten çok uzaktaki bir depoya vermişler. Biz göreve gelince depoyu hemen stadın altına atışık ve paramızı sokağa atmadık.”

UEFA’DAN 65 MİLYON EURO SINIRI

“UEFA, 2012-2015 yıllarına yönelik cezayı kesti. CAS’tan bunun dönmesini bekliyoruz. Bu demek değildir ki; ‘UEFA artık bizimle ilgilenmeyecek.’ UEFA 1+1 yıllık cezayı 1 yıla indirdi ancak ardından da 2016-2017 sezonu için oyuncu maaşları 65 milyon euro’yu geçemez diyor. UEFA’nın takibi devam ediyor.

SÖZLEŞME İNDİRİMİ TALEP ETMEDİM”

“Galatasaray Kulübü’nün kendi etik değerleri var. Galatasaray bir sözleşmeye imza attıysa, bunu sonuna kadar uygulamak zorundadır. Futbolcularımdan ücretlerini indirimi konusunda talepte bulunmadım. Ama futbolcularıma şunu söyledim, ‘Sizden bu anlaşmaların hakkını istiyorum.’ Onlar da sözleşme imzalıyor, ben de… Aynı takım geçen sezon şampiyon oldu. Aynı oyuncular.”

“Transfer yasağı söz konusu değil. Öyle bir ceza yok. Söz konusu gelen ceze 3 yıllık faaliyetlerle ilgili… Fakat UEFA’nın yaptırımları hala devam ediyor.”

FUTBOLCU SATIŞINA SICAK BAKMIYOR

“Ekonomik anlamda düzelmek için futbolcu satmayız. Galatasaray’ın bugün girmiş olduğu pozisyonda, en üst düzeyde mücadele etmek için çalışıyoruz. Yeni kaynaklar yaratmak için çabalıyoruz. Takımımızın yaşlandığı bir gerçek. Çekirdek kadroyu tutarak, onları taze ve genç yeteneklerle desteklemek istiyoruz. Takımın yaş ortalaması 30’un üzerinde… Ayrılmayı düşünen futbolcu yok. Bana gelen böyle bir istek yok. Devre arasında Burak Yılmaz’ın dışında da ayrılmak istediğini söyleyen olmadı. Burak da kariyeri için ayrılmak istedi.”

BURAK YILMAZ’IN AYRILIŞI

“Burak bizim çok sevdiğimiz oyuncuydu. Galatasaray’a hizmetler verdi. Arkadaşlarından ayrılması, yuvasından ayrılması bir insanı üzer. Onun ayrılığında kötü bir şey yaşanmadı. Burak’ın bonservis ücreti 8 milyon euro, komisyon bedeli 1 milyon euro… Trabzonspor’un da payına düşen 1 milyon 700 bin euro… Futbolcunun gitmek istemesi büyük faktör. Burak’ı Mustafa Denizli ikna edemedi. Gitmekte ısrar etti. Çin’den gelen ilk teklif çok düşüktü. Direnip fiyatı arttırdık. West Ham’ın teklifine de direndik.”

“6-7 TAKVİYE YAPACAKTIK”

“Bizim daha süremiz varken UEFA çok erken ceza kesti. Mustafa Denizli ve bizim yönetimimizin şanssızlığı bu oldu. O yüzden devre arasındaki transfer taktiğimizi ertelemek zorunda kaldık. Mustafa hocanın Galatasaray’dan ayrılmak isteği kendi arzusundan oldu. Telefondaki konuşmasında ben bırakmasını istemedik. Kendisini şartlandırmıştı ben de saygı duydum yani. Mustafa Denizli ile hiçbir sıkıntımız olmadı. Mustafa hocayla transfer programımızı bile yapmıştık. Ancak UEFA müsaade etmedi. Devre arasında 6-7 takviye yapacaktık.”

HAMZAOĞLU AYRILIĞI

“Hamza Hamzaoğlu’nun gidişini sadece 1 kişi istememişti. Yönetimin çoğunlu aynı karardaydı. Galatasaray Kulübü bir hocayı göreve alabileceği gibi, bir hocanın görevine de son verebilir. Bu geçmişte kalan bir olaydır. Hamza hocayla ben çalıştım. Onunla 3 yıllık kontratı ben yaptım. Hamza benim sevdiğim bir kardeşim. Aramızdaki geçenleri basın üzerinden tartışarmak doğru olmaz. Hamza ile kişisel hiçbir sorunum olamaz.”

BÜLENT ÜNDER İLE BÜLENT KORKMAZ

“İlk önce Bülent Ünder ile görüştük, sonrasında Bülent Korkmaz ile görüşmemiz oldu. A Takım için hazırladığımız bir yapımız var. Mustafa hocanın ayrılmasından sonra bu yapının temel taşlarından birisi yıkıldı. Ünder ve Korkmaz ile sezon sonuna kadar anlaşmak istedik ancak kabul etmediler.”

“GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ HOCALAR VAR”

“Şu anda görüştüğümüz antrenörler var. İsimlerini söyleyemem. 3-4 isim var. Netleşmeden isim açıklamanın faydası yok. Yerli veya yabancı ayrımı yapmıyoruz. “