Rıdvan Dilmen'den Nani'ye sert sözler!

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Başakşehir Fenerbahçe maçını yorumladı. Dilmen, Pereira'yı maç sonunda, "Sezon başından başlayan sorun, takım olamadık" açıklaması hakkında sert sözler söyledi.

NTV Spor'da yayınlanan % 100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanan Medipol Başakşehir - Fenerbahçe mücadelesini yorumladı.

İLK YARI

"Volkan Şen'in ceza sahası içerisinde yerde kaldığı pozisyon için kendini biraz fazla attı gibi geldi bana. Maç sonrasında bir daha izledikten sonra yorum yapmam gerek. O nedenle şimdiden penaltıdır diyemem."

"YA HERRO, YA MERRO"

"Fenerbahçe, Kadıköy dışında farklı bir hale bürünüyor. Eğer o stat olmasa Fenerbahçe hiçbir zaman şampiyonluğa oynayamaz. Deplasmanda oyunu domine ettiği maç sayısı çok azdır. Bugün mutlaka kazanması gereken bir maç oynuyor, bakıyorsun pozisyonu yok. Artık son 2 haftadasın ve risk alacaksın. Antrenör, devre arasında futbolcularına "2-0 yenikmiş gibi oynayın" diyecek. Fernandao'yu oyuna sokacak 4-4-2'ye dönüp "ya herro ya merro" diyecek."

"BİTECEKSE YENİLEREK BİTSİN"

"Bu saatten sonra kaybedersen kaybedeceksin. Artık sezon bitiyor. Ligin son maçı emniyette oynamam lazım diye bir şey yok. Beraberlik işine yaramıyor, neredeyse yarışı bitiriyor. O zaman yenilgiyi göze alacaksın. Bitecekse bırak yenilerek bitsin. Maça bile çift santraforla başlamak lazım. Artık 3 puandan başka bir yol yok. Fenerbahçe risk alırsa pozisyon bulma ihtimali fazlaca var."

İKİNCİ YARI

"MAÇ DÜN BAŞLADI"

"Dün akşamdan başlayalım. Maç dün akşam başladı. Bir, Şenol Güneş'in rakibinden dört puan öndeyken çift santrfora dönmesiyle başladı. Dün akşam şöyle bir cümle kullandım: Yarın akşam biz başka şeyler konuşabiliriz."

"ANTRENÖR DEDİĞİN RİSK ALMALI"

"Fenerbahçe'nin bu oyununa göre 28 puan fazla bir puan. Başakşehir, kompakt, iyi oyuncuları ve iyi antrenörleri olan bir takım. Bu takıma 6 puan fark varken gidiyorsun. Aynı düzende devam ediyorsun. Maç başlıyor, insanların uykusunu getirecek bir oyun izliyoruz ilk yarıda. Antrenör dediğin risk almalı."

"BANA GÖRE LİG BİTTİ"

"Bana göre lig bitti. Şampiyon yazmasak da N'nin bir ucu kaldı. Fenerbahçe iyi bir takıma kötü oynayarak yenildi. Tabii bir de dev vardı: Dev kaleci Volkan Babacan. Hakikaten bir kaleci bundan daha iyi oynayamaz. İnşallah böyle devam eder. Milli Takım için hepimize fazlasıyla güven verdi. Allah nazarlardan saklasın."

NANİ'YE SERT SÖZLER

Usta yorumcu, Nani'nin söyledikleri hakkında da sert sözler söyledi. Dilmen, "Ben Nani'nin sözlerine şok oldum. Bu Nani ve Pereira'yı aşacak bir durum. Bu yönetici, başkan ve dolayısıyla bütün camiayı ilgilendiren bir durum. Birkaç haftaya kadar "Biz takım değildik, takımda arkadaşlık yoktu, iyi antrenörümüz yoktu, biz çalışmıyorduk" diyor.

Eğer sen birkaç haftadır iyi oynuyoruz derken küme düşmüş oynayan Mersin'e karşı, dirençsiz Gaziantepspor'a karşı, maçın başında 2 sarı kart görmüş problemli Trabzonspor'a karşı alınan skorları söylüyorsan problemin aslında senin çözülmemiş. Zaten probleminiz devam ediyor. Bu demek oluyor ki Nani 'Ben seneye olmam burada. Şu şartlarda hoca da olmaz, takımın içerisinde kriz var' diyor. Bu bir itiraftır. Bu bireysel bir itirafsa, Nani beğenmiyorsa gidebilir.

Bu sözleri en son söyleyecek oyuncu Nani. Takım oyuncusu değil çünkü. Disiplinli bir oyuncu değil. Özelliği odur. Bunu artıya da çevirebilirsiniz. Ama bu özeleştiriyle, Samandıra'yı ve başındaki teknik direktörü aldı, medyaya attı. Bu krizi futbol şube sorumlusu, teknik direktör ve başkanın çözmesi gereken şeyi aldı dışarıya attı.

Nani'de de problem varsa, ki bence problemli futbolcu, bir sporcu şunu paylaşmaz 'Sorun sezon başında başlayan ve devam eden bir sorun. Biz takım değildik' diyorsan ben oraya geleyim, sen buraya gel yorumculuk yap. Yorumcunun işi o söyledikleri. Yaşadığını dışarıya paylaşmamalısın. Arkadaşların ve teknik direktörünle ilgili konuşmaması gereken yerde konuşmuş. Anlaşılan arkadaş Çin'e gitmiş. Duyumum, bildiğim değil. Şu demeçten çıkardım. Bu demeçten sonra inşallah Çinliler bir daha ister. Söyledikleri de doğru olabilir ama bunu kamuoyuyla paylaşmaması lazım." yorumunda bulundu.