DGS Ek Yerleştirme başladı mı? İşte ek yerleştirme kılavuzu ile ilgili ayrıntılar...

Yerleştirme sonuçlarına göre yerleşen adayların kayıtların bitmesiyle kayıt yaptırmayan ve boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. 2016 DGS Ek Yerleştirme ne zaman başlayacağı merak konusu olurken Ek yerleştirme kılavuzu da yayımlanmadı.

Eğitim düzeylerini bir üste çıkarmak isteyen Önlisans Mezunları için geçtiğimiz günlerde DGS Yerleştirme işlemleri tamamlandı ve linans eğitim görmeye hak kazanan öğrenciler yerleştirildikleri üniversitelere kayıt işlemlerini tamamladılar. 2016 DGS Yerleştirme Sonuçlarına göre herhangi eğitim kurumuna yerleşemeyen iki yıllık okul mezunları için yeni bir şans olan ek yerleştirme işlemleri henüz başlamadı. 21 Ekim'de sona eren kayıt işlemlerinden sonra kayıt yaptırmayan ve boş kalan kontenjanlar için yerleştirme tercihi yapmak isteyen öğrenciler için DGS ek yerleştirmeleri ne zaman başlayacak merak konusu olurken ÖSYM tarafından kayıt işlemlerinin bitiminden sonra açıklanacağı duyurulan DGS ek yerleştirme kılavuzu da yayımlamadı.

KAYITLAR SONA ERDİ

DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra üniversitelere yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 17 Ekim ve 21 Ekim 2016 tarihleri arasında kazandıkları üniversitelere giderek kayıtlarını yaptırdılar. Kayıtların sona ermesinden sonra kayıt yaptırmayan adaylardan boş kalan kontenjanlara yapılcak olan ek yerleştirme işlemi hiçbir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için yeni bir umut kaynağı olacak.

KAYITLARDAN SONRA AÇIKLANACAK

ÖSYM’nin ek yerleştirmeler ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, kayıt işlemlerinin belirtilen tarihler arasında yapmayanlardan ya da daha önce tercih edilmeyen bölümlerden kalan boş kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacağı ve bu kontenjanların 2016 DGS Ek Yerleştirme kılavuzunda yer alacağı belirtildi.

EN ÇOK ÖĞRENCİ YERLEŞEN VAKIF ÜNİVERSİTELERİ OLDU

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklanamasından sonra dikey geçiş için kontenjan açılan 40 vakıf üniversitesinden sekizi yüzde yüz doluluk oranına ulaşırken, Nişantaşı Üniversitesi en çok öğrenci yerleşen okul olurken, Nişantaşı Üniversitesi’ni sırası ile İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi takip etti. Vakıf üniversitelerine ayrılan 5 bin 961 kontenjana, 5 bin 385 aday yerleşme başarısı gösterdi.