Devre arasında 3 yabancı futbolcu gitmeli

Altan Tanrıkulu AjansHaber'e Fenerbahçe Fethiyespor maçını analiz etti.

Levent GÜLTEKİN / AjansHaber
 

Dün, Ziraat Türkiye Kupası’nda tarihi bir maç oynandı. Fethiyespor, büyük bir sürprize imza atarak Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek son 16’ya kaldı. Maç sonunda futbol otoriteleri maçla ilgili çeşitli yorumlar yaparken Aziz Yıldırım’a ait olduğu iddia edilen bir yorum ortalığı karıştırdı. İddialara göre; Fenerbahçe başkanı Yıldırım, “Ziraat Türkiye Kupası’nda oynamanın gereksiz olduğunu, ayrıca kupa sisteminin adaletsiz olduğunu” söylemişti. Fenerbahçe mağlubiyetini ve Aziz Yıldırım’la ilgili iddiaları Fenerbahçe köşe yazarı ve futbol yorumcusu Altan Tanrıkulu AjansHaber’e yorumladı.

İşte Tanrıkulu’nun o açıklamaları:

Aziz Yıldırım, Ziraat Türkiye Kupası’nın sistemini sadece Fenerbahçe için değil tüm kulüpler adına eleştirmiştir ve bence haklıdır da. Aslında Aziz Yıldırım hakkındaki saçma iddiaları değil, maçı konuşmak gerekiyor. ‘Maçta Fenerbahçe kazaya uğradı’ yorumlarına katılmıyorum. Bu tamamen ters yönde araba kullanmaktır. Fenerbahçe’de olsun, Trabzonspor’da olsun; yedekler birlikte herhangi bir maçta oynamadıkları için hafif organize olan takımlar, gelip büyük takımları işte böyle eleyebiliyorlar.

YABANCILAR GİTMELİ

Kadro açısından bakarsak her iki takımda da gönderilecek birçok futbolcu var. En başta kalitesiz olan yabancıların hepsinin gönderilmesi lazım. Zaten 6+0+4 kuralı var. Bu kurala göre; Fenerbahçe’de Jobo,Kadlec,Holmen ve Trabzonspor’da ise Alanzinho,Janko gibi oyuncuların gönderilmesi gerekmektedir.