Derbinin hakemine sert uyarı! 'Bu işler saç taramakla olmaz'

Eski MHK Başkanı Bülent Yavuz, Fenerbahçe - Galatasaray maçına atanan Fırat Aydınus hakkında "Bu tarz maçları daha önce de yönetti, dolayısıyla deneyimli bir hakem. Ben Kuddusi Müftüoğlu’nun doğru bir atama yaptığına inanıyorum" dedi.

Avrupa kupalarından zaferle çıkan iki ezeli rakip Pazar günü Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda kozlarını paylaşacak. Futbol severlerin merakla beklediği mücadeleye hakem Fırat Aydunus atanırken, bu atama her iki camianın taraftarlarının da pek içini açmadı. Ev sahibi ekip Fenerbahçe, Fırat Aydınus’un yönettiği son 10 maçta tek bir mağlubiyet yüzü görmezken, Galatasaray da Aydınus’la son 10 maçta sahadan boynu bükük ayrılmadı.

"FIRAT AYDINUS ATAMASI DOĞRU KARAR"

Eski MHK Başkanı Bülent Yavuz, kritik Fenerbahçe – Galatasaray maçına verilen Fırat Aydınus atamasını AjansHaber’e değerlendirdi. Genç hakemlerin bu mücadelede düdük çalamayacağını belirten Bülent Yavuz, Fırat Aydınus’un bu tür maçları daha öncede yönettiğini ve tecrübeli bir isim olduğunu söyledi.

İşte Bülent Yavuz’un açıklamaları;

Bu maç şakaya gelmez. Sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da gözü bu mücadelede. Genç hakemlerin derbide düdük çalabileceğine inanmıyorum, Fenerbahçe – Galatasaray maçı için daha çok fırın ekmek yemeniz lazım. Fırat Aydınus bu tarz maçları daha önce de yönetti, dolayısıyla deneyimli bir hakem. Ben Kuddusi Müftüoğlu’nun doğru bir atama yaptığına inanıyorum. Fırat bu maçta kendisini göstermeli, iki takıma da eşit seviyede yaklaşmalı. Kararlarını buna göre hakkaniyetli bir şekilde vermeli. Yoksa Fırat çok yakışıklıymış, saçlarını sağa sola tarıyormuş, karizmatikmiş bunlar hiçbir spor severi ilgilendirmez, Fırat Aydınus’un çalacağı düdükler, pozisyonlara yakınlığı, iyi koşması önemli.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.