Derbide lavaboya gitmeyi bile düşünmeyin çünkü her 6 dakikada bir...

Şampiyonluğa oynayan 3 büyüklerden en fazla gol pozisyonuna giren takım Fenerbahçe ama, girdiğini atan ekip ise Galatasaray oldu.

Spor Toto Süper Lig’de 26.haftaya girilirken lider Galatasaray Hamza Hamzaoğlu ile henüz mağlubiyet yüzü görmedi ve ezeli rakiplerinin önünde liderlik koltuğuna yerleşti.

FENERBAHÇE'DE TEK HEDEF GALİBİYET

Trabzonspor beraberliğinden sonra form olarak düşüş yaşayan Fenerbahçe, önce Akhisar karşısında sonra Konya’da bir bir puanları kaybedince lider Galatasaray’ın 4 puan gerisine düşüldü. Alınan kötü sonuçlar camia ve taraftarları endişeye sevk edince Samandıra’da da  derbi öncesi olağan üstü hal ilan edildi.

Ligde şampiyonluğa oynayan bir diğer takım Beşiktaş, Liverpool maçının zafer sarhoşluğundan henüz uyanamayınca Balıkesirspor karşısında 2 puan kaybetti ve taraftarlarını bir hayli üzmüş oldu.

EN FAZLA GOL POZİSYONUNA FENERBAHÇE GİRİYOR AMA EN ÇOK GOLÜ G.SARAY ATIYOR

Süper Lig’de 3 büyüklerin son 4 haftada girdiği gol pozisyonlarında Fenerbahçe’nin bariz bir şekilde liderliği görülüyor. Trabzonspor, Akhisar hatta Konyaspor karşısında girdiği birçok gol pozisyonundan yararlanamayan İsmail Kartal’ın öğrencileri toplamda 33 kez gol pozisyonuna girmiş (son 4 haftada) fakat bu pozisyonların sadece 7 tanesini gole çevirdiği görüldü.

Fenerbahçe’den sonra en fazla gol pozisyona giren takım Galatasaray. Sarı kırmızılı ekip 30 kez gol pozisyonuna girmesine rağmen bunların 11'ini gole çevirmiş.

Şampiyonluğun bir diğer adayı Beşiktaş ise 23 kez gol pozisyonuna girerken bunların sadece 7 tanesini golle sonuçlandırmış.

DERBİDE F.BAHÇE'NİN G.SARAY'A 3 GOL ATABİLMESİ İÇİN HER 6 DAKİKADA BİR POZİSYONA GİRMESİ GEREK

Buna göre Galatasaray hemen hemen her 3 pozisyondan 1 tanesini, Fenerbahçe her 5 pozisyondan 1’ni, Beşiktaş ise girdiği her 3 pozisyondan bir tanesini gole çevirmiş. (Beşiktaş’ın girdiği gol pozisyonu sayısı diğer iki takımdan az)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.