Derbide fark var

Yılın son derbisinde Galatasaray rüzgarı esti, Cimbom ezeli rakibi Beşiktaş'ı farklı mağlup etti: 90-76

Beşiktaş karşısına Green’den yoksun çıkmasına rağmen ezici bir üstünlük kuran Galatasaray Odeabank, derbiyi çok rahat kazandı. 13. maçında 9. galibiyetini elde eden sarı-kırmızılı ekip, zirve ortaklığını bırakmadı.

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 13. haftanın kapanış maçında Galatasaray Odeabank, Beşiktaş Sompo Japan’i 90-76 yenmeyi başardı.

Maça Galatasaray boyalı alan sayılarıyla başladı, Sinan’ın da katkısıyla 5. dakikada 13-0’lık skoru yakaladı. İlk sayısını Hamilton’ın üçlüğüyle bulan Beşiktaş da rakibine 10-0 ile yanıt verdi, farkı eritti, ilk periyot 20-16 sarı-kırmızılı ekibin üstünlüğüyle bitti.

MİCOV RÜZGARI

2. çeyreğin başında Elonu ve Doğan ile boyalı alanını sertleştiren Beşiktaş, farkı 1 sayıya indirse de Galatasaray 4 kısaya dönerek tempoyu artırdı, alan savunmasına karşı art arda üçlükler bulup 17. dakikada 45-26 ile 19 farkı yakaladığı devreyi 47-32 üstün kapadı.

İkinci yarıya Hamilton art arda üçlüklerle başlarken, bu kez Galatasaray’ın dış atışlardaki yüzdesi düştü, siyah-beyazlılar farkı tek hanelere çekti, son çeyreğe 64-55 girildi.

Galatasaray, son çeyrekte 3 sayı çizgisinin gerisinden bu kez Micov ile şov yaptı, art arda 4 üçlük bulan Sırp oyuncu, 84-59’da takımını 25 farkla öne taşırken, Galatasaray derbiden 90-76’lık skorla galip ayrıldı.