Derbi öncesi bilet skandalı! Devlet eliyle karaborsa

8 Mart Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçının biletleri internet üzerinden bazı platformlarda karaborsa satılıyor. Karşılaşmaya daha 2 gün olmasına rağmen fiyatlar şimdiden 4 bin liraya fırladı.

Futboldaki karaborsa bir türlü önlenemiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 'bilet satışında ve stat güvenliğinde en iyi yöntem' diye lanse ettiği Passolig'e rağmen karaborsa bitmek bilmiyor.

spor toto süper lig'de önümüzdeki pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçının biletleri karaborsada inanılmaz fiyatlara alıcı bulmaya başladı.

FENERBAHÇE KULÜBÜ 'UYARI' AÇIKLAMASI YAPTI

İnternet üzerindeki bazı platformlarda derbinin biletleri şimdiden 4 bin TL'ye satılıyor. Fenerbahçe Kulübü de yaşanan bu gelişmeler üzerine bir açıklama yaparak, karaborsa biletlerin iptali için çalışma başlattığını duyurdu.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklama, şöyle:

"İnternet üzerinden bazı platformlarda, 08 Mart 2015 Pazar günü oynanacak olan Galatasaray maçının karaborsa bilet satışının yapıldığı tespit edilmiştir.

Bu platformlarla ilgili tüm hukuki girişimler yapılmış ve karaborsa biletlerin iptaline yönelik çalışmalar başlatılmıştır.

İptal edilen biletlerle ilgili olarak kulübümüz herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

Taraftarlarımızdan, bu tarz yasal olmayan yollarla bilet satışı yapan platformlardan kendi menfaatleri adına bilet almamalarını önemle rica ederiz."

E-BİLET, 'E-KARABORSA'YI GETİRDİ

Aslında bu olaya 'e-karaborsa' demek mümkün. Zira biletler Passolig'e verilen kişisel bilgiler sayesinde alınıyor. Yani, bir şahıs bilet alırken devlete o maça kendisinin gideceğini tebliğ ediyor. Ancak 'bilet aktarma yöntemi' sayesinde artık karaborsacılar sokaklarda satış yapmak yerine, evlerinde sıcak koltuklarında işlerini yapıyorlar ve büyük karlar elde ediyorlar. Üstelik bu işin riski de yok. Eskiden polis, karaborsacıları yakalayıp biletlerine el koyardı. Fakat şimdi her şey internet üzerinden ilerlediği için polisin karaborsacıları takibi zorlaşıyor.


FENERBAHÇE KULÜBÜ: BİLETLER TÜKENDİ

Bu arada Fenerbahçe Kulübü akşam saatlerinde biletlerin tükendiğini duyurdu. Resmi siteden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"8 Mart 2015 Pazar günü oynanacak olan Galatasaray maçının biletleri tükenmiştir.
Az sayıda kalan Okul Açık Tribünü bilet satışı ise, stadımızın Maraton Alt Tribünü’nde bulunan Kombine Satış Merkezi’nden Divan Kurulu, Kongre ve Temilci üyelerimiz için devam etmektedir."