Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aziz Yıldırım'a sürpriz telefon

Rize dönüşü Trabzon'da saldırıya uğrayan Fenerbahçe kafilesi bu olayla derin bir yara alırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Aziz Yıldırım'ı arayarak geçmiş olsun mesajlarını iletti.

Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse Çaykur Rizespor deplasmanından dönüşte yapılan silahlı saldırıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyarsız kalmadı. Trabzon Valiliği'ne bizzat "Olayın faillerini hemen bulun. Geniş çaplı araştırma başlatın" talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı telefonla arayarak bu talihsiz ve şok edici olay için geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süre telefonla görüştüğü F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a devletin tüm kademeleriyle bu olayın üstüne gidildiğini iletirken, "Çok geçmiş olsun. Çocuklara da benden selam söyleyin. Allah hepsini korudu. Bu olayın takipçisi olacağım. Gerekli yerlere gerekli talimatlar verildi. Emniyet güçlerimiz en kısa sürede bu haince saldırıyı gerçekleştirenleri yakalayacaktır" dediği öğrenildi.

İLGİNİZ MEMNUN ETTİ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefonda, "İyi dilekleriniz ve gösterdiğiniz yakın alaka için size teşekkür ediyorum. Futbolcular bu olaydan etkilendi. Ama olay sonrası gerek sizin gibi devlet büyüklerinin ve diğer kulüplerimiz desteği bize moral verdi. Özellikle sizin desteğiniz ve ilginizi görmekten mutluyuz. Tekrar tekrar teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

MESAJI TAKIMA İLETTİ

SARI-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı bu görüşmenin ayrıntılarını ve Erdoğan'ın geçmiş olsun dileklerini silahlı saldırıdan etkilenen teknik heyet ve futbolculara bizzat ilettiği de dile getirildi.

OLAYA HEMEN EL ATMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırının gerçekleşmesinden dakikalar sonra olaya hemen el atmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Hakan Usta'ı telefonla arayıp bilgi almıştı.