CHP'den 'Kürdistan' tepkisi

CHP'li Muharrem İnce, Meclis'teki 'Kürdistan' tartışmalarıyla ilgili olarak yaptığı konuşmada çarpıcı ifadeler kullandı.

2014 bütçesi görüşmelerine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu, dün büyük gerilime sahne oldu.

MECLİS'TE YUMRUKLU KAVGA

BDP'nin bütçe tasarısı raporuyla ilgili hazırladığı muhalefet şerhinde 'Türkiye Kürdistanı' ifadesini kullanması, yumruklu kavgaya yol açtı. Hasip Kaplan'ın ortamı geren konuşması sırasında MHP ve BDP grupları arasında önce laf atışması, ardından fiili kavga yaşandı. Meclis Başkan Vekili Sadık Yakut, oturuma ara verdi. Daha sonra AK Parti, MHP ve CHP'nin oylarıyla 'Kürdistan' ifadesi rapordan çıkarıldı.

"BAŞBAKAN DERSE BDP DE DER"

Genel Kurul'da konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti hükümetini izlediği politikalardan dolayı sert sözlerle eleştirdi. İnce, Meclis'teki Kürdistan tartışmasıyla ilgili olarak "Başbakan, Kürdistan derse BDP de gelir Kürdistan der." dedi.

"SORUN SİZİN KAFA YAPINIZDA"

Roboski'ye doproski dendiğini dile getiren İnce, "Sorun sizin kafa yapınızda. Şehre göre şerbet veriyorsunuz. Diyarbakır'da Barzani'nin eş başkanı oluyorsunuz, Edirne'de şehit yakını oluyorsunuz. Yeri geliyor El-Kaideci oluyorsunuz. ABD'ci oluyorsunuz, İmralı'cı oluyorsunuz, Kaddafi'ci oluyorsunuz, Esad'cı oluyorsunuz sonra fesatcı oluyorsunuz. Sağcı oluyorsunuz, solcu oluyorsunuz; ondan vazgeçip orta yolcu oluyorsunuz. Darbuka görüp Roman oluyorsunuz." diye konuştu.

"DERSHANECİYİ DE SAVUNACAKSINIZ"

"Bir Türk milleti diyemediniz, bir de Atatürkçü olamadınız." diyen İnce, "Bir cemaate kızıp dershane kapatacaksın diyorsa böyle dershane kapatılmaz deyip dershaneciyi savunacaksınız." ifadelerini kullandı.

İnce'nin sözleri esnasında AK Parti sıralarından tepkiler yükseldi.