Çek Başbakan Michael Kadlec'i aradı

Fenerbahçe kafilesi silahlı saldırıya uğradı, Çek Cumhuriyeti Başbakanı, Kadlec'e, herhangi bir yardıma ihtiyacı olup olmadığını sordu.

Fenerbahçe'nin Cumartesi akşamı yaşadığı saldırı herkesi meraklandırırken, en üst düzeyde aranan isimse Michal Kadlec oldu.

Olay sonrasında, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Çek Spor Bakanı, Çek Milli Takımı'nın hocasının yanı Çek Başbakan'ın da Kadlec'i arayarak bilgi aldığı öğrenildi. Çek Başbakan'ının Kadlec'e, herhangi bir yardıma ihtiyacı olup olmadığını, istemesi durumunda kendisini Türkiye'den aldırmak için bir uçak tahsis edilebileceğini dahi ilettiği bildirildi. Kadlec'in aldığı bu tepki üzerine şaşkına döndüğü, takım arkadaşlarına olayın ülke basınına nasıl yansıdığı konusunda merak içinde olduğu konusunda konuşmalar yaptığı öğrenildi. Kadlec'ten bilgi almaya çalışan bir başka isim de Mino Stoch oldu. Stoch de birkaç kez Kadlec'i arayarak olayla ilgili bilgi aldı.

Fenerbahçe'nin Çek futbolcusu olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Kadlec'in sözleri:

''BİR ANDA OLDU''

"Her şey gayet normaldi. Bir anda patlama sesi duyduk, otobüs aniden durdu. Ben altıncı sırada oturuyordum. Bir şeye mi vurduk diye düşündüm ama bir anda doktorun şoförle birlikte koştuğunu gördüm. Her şey bir anda oldu."

"BÜYÜK BİR TRAJEDİ YAŞANACAKTI"

"Olayı görmeye başlayınca inanamadım, gerçek değil diye düşündüm. Neler yaşandığı hiç kimse tam olarak anlamadım. Tam köprünün üstünden geçiyorduk. Ne yazık ki, otobüs şeferi şok içerisinde olmasına rağmen otobüsü durdurdu. Yoksa, büyük bir trajedi yaşanacaktı"

"HALA ŞOK İÇERİSİNDEYİM"

"Maç gayet iyiydi. Rizespor taraftarları olduğnu düşünmüyorum. Trabzon'dan uçağa binecektik, Trabzon taraftarlarının olduğu yerde oldu. Ne düşünmemiz gerektiğini bilemiyoruz. Birçok şey yaşandı ama bu sınırların çok ötesinde. Hala şok içerisindeyim."