Büyük Çankaya Oteli, Serdar Bilgili'nin oldu!

Ankara Çankaya ‘da, “bitmeyen otel” ya da “vinçli otel” olarak anılan Büyük Çankaya Oteli, eski Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili'nin sahibi olduğu Bilgili Holding'e geçti.

Ajans Haber - Ulaş Kaya

Çankaya Oteli’nin temeli 1991 yılında atılmış ve binanın kaba inşaatı 1994 yılında tamamlanmıştı.

Otelin sahibi işadamı Ahmet Hattat, inşaat devam ederken Alman Aareal Bank’tan proje için 35 Milyon dolar kredi onayı aldı fakat bu paranın 10 milyon dolarını tahsil ettikten sonra kredi iptal edilince otelin talihsizlikler zincirinin ilk halkası eklenmiş oldu.

Yıllarca devam eden icra davaları

Bu gelişme üzerine sıkıntılı bir süreç yaşayan Hattat, finansman zorluğu nedeniyle inşaata devam edemedi. 150 milyon dolara yakın bedele mal olan otel, 2011 yılında ilk icra satışına çıktı. 2012’de alıcı bulamayan otele, 2015 ve 2018 yıllarında da alıcı çıkmadı.

Otel Almanlara geçti

Ankara'nın en değerli bölgesinde yer alan, içinde AVM, toplantı salonları, kongre merkezi ve rekreasyon alanlarının yer aldığı 19 bin metrekarelik 35 katlı otel, Yargıtay kararıyla geçtiğimiz yıl Alman Aareal Bank'a geçti.

Bilgili Holding satın aldı

Eski Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili, yılan hikayesine dönen Büyük Çankaya Oteli projesine sahip çıktı ve geçtiğimiz aylarda oteli alman bankasından satın aldı.

Türkiye'nin farklı noktalarındaki başarılı otel projeleriyle adından söz ettiren Bilgili Holding, Çankaya Oteli'ni mevcut haliyle değerlendirip değerlendirmeme konusundaki istişarelerini sürdürüyor.

Otel hakkındaki en yaygın şehir efsaneleri

Çankaya'nın 35 yıla yakındır tamamlanamayan "talihsiz" oteli pek çok Ankaralı için gizemlerle dolu.

Otelin üzerinde vinç unutulduğu ve sökülemediği, Otelin Çankaya Köşkü’ne yakınlığı nedeniyle istihbarat açığı oluşturduğu, otelin mimari sorunlar nedeniyle tamamlanamadığı gibi çok sayıda şehir efsanesi var.

"Meşhur vinç" 1 haftada sökülmüştü

Otelin “vinçli otel” olarak anılmasına neden olan 25 tonluk kule vinç, 2014 yılında 500 tonluk dev bir vinç yardımıyla 1 hafta içerisinde sökülerek aşağı indirilmişti.

Otel geçtiğimiz sene de etrafındaki toprak kayması ile gündeme gelmişti. Otelin istinat duvarında çökmeler ve çatlamalar olduğunu iddia eden mahalle sakinleri durumdan tedirgin olmuştu.