Galatasaray Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder, Adnan Polat'a yüklendi

Galatasaray Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder, 'Galatasaray Lisesi'nden olmayan 500 başvurunun 63 tanesinin kabul gördüğü' haberlerine tepki gösterdi.

Salı günü ‘Tek bilek, yek yürek’ kampanyasıyla Galatasaray’da büyük bir etkileşim oluşturan, yapılan çalışmalarla tüm taraftarlarının desteğini bekleyen başkan Dursun Aydın Özbek ve yönetimine sarı kırmızılı camiadan şok bir eleştiri geldi. Dün Galatasaray Lisesi’nden olmayan 500 kişinin üyelik için başvurduğu, fakat bu başvuruların sadece 63 tanesinin kabul gördüğü haberleri taraftarları çıldırtırken ‘3-4 milyon bileklik satıp 35-40 milyon TL kazanmaya uğraşacağınıza, üyeliği açıp bu paranın en az 3 mislisini kulübün kasasına koyarsınız’ yorumları peşi sıra gelmeye başladı.

LİSELİ - LİSESİZ AYRIMI YOKSA BU UÇURUMUN SEBEBİ NE?

Geçtiğimiz günlerde NTV’de katıldığı bir programda ‘Galatasaray’da asla Liseli – Lisesiz ayrımı olmaz’ diyen Galatasaray Başkanı Dursun Aydın Özbek’in ortaya çıkan haberlerden sonra ‘Lisesiz’ başvuruları sümen altı yaptığı algısı oluşturulurken, kulüpte ayrıca Lisesi olanların 600, Galatasaray Lisesi’nden olmayanların  10 bin TL’ye üye olma şartının gözetilmesi bir başka tartışma konusu olarak ele alındı.

Yaşanan son gelişmelerden sonra Galatasaray Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder AjansHaber’e çok önemli açıklamalarda bulundu. Tüzüğe karşı çıkıp tek dava açan ismin kendisinin olduğunu söyleyen Eder, topu Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat’a atarken, üyelik için bazı rakamların yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

İşte Serdar Eder’in açıklamaları;

Önce rakamların doğrusunu bilerek konuşmak lazım, bu rakamlar yanlış. Tüzüğe karşı çıkıp iptali için tek dava açan üye benim. Ben bu şekilde üye alınmaz dedim fakat dönemin başkanı Adnan Polat’a dinletemedim. Şimdi cevabı da biz veriyoruz. 500 kişi başvurmadı diyemeyiz, sadece içinden seçilen 148 kişinin kaydı yapılamaz, zira kaydı açık üye sayısının 1/5’i gerekiyor. Tüzük genel kurulu yapılması için sadece bir kişinin çabalamasıyla olmaz, bu sistemin işlemediğini gören birçok kişinin tüzüğü değiştirmek için harekete geçmesi gerekliydi.

DENETİMSİZ BİR ŞAHIS KULÜBE NASIL ÜYE OLUR?

Basketbol takımımız Euroleague’de seyirci öldürüldüğü 3 maç seyircisiz oynama ve 100 bin Euro para cezası aldı, denetimsiz üye kulübe nasıl üye olur? Galatasaray’a bilerek ya da bilmeyerek zarar verenleri içimize mi alalım? Bileklik kampanyasıyla yanlış bir algı oluşturuluyor. Bileklik kampanyası para amaçlı değil, birlik beraberlik ve aidiyet kampanyasıdır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.