Bu da Galatasaray'ın çatı adayı!

Galatasaray'da 6 yıl başkanlık yapan ve 3 Beşiktaş, 2 Fenerbahçe şampiyonluğu gören Alp Yalman'a kulüpte önemli destek verildiği söylendi.

"EVET ADAY OLACAĞIM"

Sarı-kırmızılı kulüpte 1990-1996 döneminde başkanlık yapan Yalman, kongre üyelerinden önemli bir destek gördüğünü söyledi, “Evet, doğru aday olacağım. Bunun bir şartı yok. Ünal Aysal yeniden seçime girse de ben adayım” dedi. Güçlü bir yönetim oluşturmak isteyen Yalman, teknik direktörlük için Mustafa Denizli ile bir araya geldi. Galatasaray Kulübü’nde 25 Ekim’de gerçekleştirilecek Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi başkan adaylığını açıklayan ilk isim Alp Yalman oldu. Milliyet’e konuşan Yalman, başkanlık koltuğuna aday olduğunu belirterek, sarı-kırmızılı camiadan büyük bir destek gördüğünü söyledi. Alp Yalman, “Evet, doğru, aday olacağım. Bunun bir şartı yok. Ünal Aysal yeniden seçime girse de ben adayım. Bu konuda önümüzdeki günlerde kapsamlı bir açıklama yapacağım” dedi.

Yalman resmi açıklamasında ise, “Bu görev Genel Kurul tarafından bizlere tevdi edildiği taktirde, ancak tüm Galatasaray camiası ile el ele, omuz omuza, hep birlikte çalışarak Galatasaray’ımızı daha iyi yarınlara taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı camiada Alp Yalman’ın adaylığına büyük destek gelirken, tecrübeli ismin “Çatı aday” olarak görüldüğü belirtildi.

DAHA ÖNCE DENİZLİ'YLE ÇALIŞMIŞTI

Güçlü bir yönetim kurulu oluşturmak için kolları sıvayan Yalman’ın göreve seçilmesi durumunda teknik direktör olarak Mustafa Denizli’yi düşündüğü bildirildi. İkilinin dün Ortaköy’de bir restaurantta yemekte bir araya gelerek, fikir alış verişinde bulundukları dile getirildi. Yalman daha önce başkan ve yönetici olduğu yıllarda Denizli ile birlikte çalışmıştı. Galatasaray’da ilk olarak 1973 yılında yönetim kuruluna giren Alp Yalman, 1990 yılından 1996 yılına kadar sarı-kırmızılı kulüpte başkanlık yaptı. Yalman döneminde Galatasaray, 2 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanmıştı.