Bomba iddia: Ünal Aysal Arsenal'i duyunca...

Bu sezon transferde sessiz bir dönem geçiren Galatasaray, Arsenal'i duyunca 3 transfer yapmak için atağa kalktı.

TÜRK FUTBOLU İÇİN ŞAMPİYONLAR LİGİ

Hiç kuşku yok ki Türk futbolunun Avrupa da ve dünyada en büyük reklamını yapan ve kulüplerimize maddi anlamda büyük kazanımlar sağlayan platform Şampiyonlar Ligi organizasyonudur. Son yıllarda özellikle Galatasaray’ın Ünal Aysal başkanlığında bu turnuvada boy göstermesi hem Türkiye hem de Galatasaray açısından büyük kazanımlar getirirken bu sezon temsilcimiz Beşiktaş’ın Arsenal’le eşleşmesi futbol kamuoyunda büyük ilgi topladı.

DİREKT GİDEN ZATEN CEBİNE PARAYI KOYUYOR ELENENSE...

Sezon başı transfer sezonu kulüplerimiz açısından son derece önemliyken özellikle Şampiyonlar Ligi’nden gelecek olan para camialarımıza hayat veriyor denilebilir. Bu dev organizasyona katıldığınız anda ayak bastı parası için yaklaşık 10 milyon Euro kasanıza girerken, diğer bir temsilcimizin Şampiyonlar Ligi gruplarına kalamayarak ön eleme turunda elenmesi halinde gruplara direkt olarak kalan kulübün kasasına extradan bir 10 milyon Euro daha girecek olması  o takımı özellikle kadro mühendisliği açısından daha fazla rahatlattığı aşikar.

AYSAL VE YÖNETİMİ ARSENAL'İ DUYUNCA TRANSFER YAPALIM DEDİ

Bu sezon transferin en sessiz takımlarından biri olan Galatasaray’da Olcan ve Yasin transferinden başka isim açıklanmamasının asıl nedeni de  dolaylı yollardan ortaya çıktı!  Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak olan sarı kırmızılı ekibin, maddi anlamda önünü tam olarak görememesi ve UEFA’dan FFP cezası alması transferde durgun bir sezon geçirmesinin en büyük nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Dün basın mensuplarına bir açıklama yapan Ünal Aysal’ın bir sağ bek ve bir forvet oyuncusu almak istiyoruz sözleri taraftarları ayağa kaldırırken, kimi futbol otoritesinin görüşleri ise “şeytanın avukatlığını” aratmayacak cinsten oldu. Şampiyonlar Ligi Play-off turunda Beşiktaş’ın eşleşeceği rakibi bekleyen Galatasaray’ın siyah beyazlı ekibin Arsenal’le karşı karşıya gelecek olması Aysal ve yönetimini harekete geçirdiği ciddi bir şekilde kulaktan kulağa gezmekte. 2012-13 sezonunda Spartak Moskova’ya elenen Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi gelirine el koyan sarı kırmızılıların, o yıl Sneijder ve Drogba gibi isimlere imza attırması, ardından 2013-14 sezonunda ise sarı lacivertli ekibin Arsenal’e elenmesinden sonra yine Galatasaray’ın extradan  gelen parayla Bruma, Hajrovic, Telles, Veysel gibi oyuncularla anlaşması Beşiktaş’ın Arsenal karşısında da elenip Galatasaray’ın yine Şampiyonlar Ligi’nden gelecek artı parayla flaş transferlere imza atması bekleniyor. Galatasaray kulislerinde yapılan yorumlara göre “Beşiktaş zaten Arsenal’e elenecek, bizim transfer yapmamız için elimiz daha çok güçlendi. İki futbolcu düşünüyorduk ama bu rakamı üçe çıkarabiliriz” sözlerinin sarfedildiği öğrenildi.