Bizi düşüren İnter 2.başkanı Guido Rossi sizi mahveden Lutfi Arıboğan

Futbolda şike davasından aklanan Fenerbahçe yönetimi atağa geçiyor. Aziz Yıldırım ve kurmayları Juventus davasının savunucu Cesare Zaccone ile temas kurdu.

Fenerbahçe Kulübü Aziz Yıldırım'ın şike davasından "beraat" almasından sonra bu kez de gözünü Yargıtay'a dikti. Yargıtay'dan da "beraat" kararının onanmasını bekleyen yönetim asıl büyük hamleyi ise bundan sonra yapacak. Sarı-lacivertli yönetim başta UEFA; TFF ve o dönemin TFF Başkanı olan Mehmet Ali Aydınlar olmak üzere tam bir hukuk savaşı başlatacak.

Yönetim ilk olarak Juventus davasının savunucu Cesare Zaccone ile temas kurdu. Kulübün iki hukukçu yöneticisi Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu, Zaccone ile önce Torino'daki sonra da Roma'daki ofislerinde olmak üzere iki görüşme yaptı. Zaccone daha sonra da İstanbul'da konuk edildi.

Haziran ayından beri Fenerbahçe dosyasını inceleyen İtalyan avukatın "beraat" kararının çıkmasından sonra söylediği, "kopya komplo" sözleri Mosturoğlu ve Aytöre'nin heveslerini daha da artırdı.

Zaccone, Juventus'un mahkum edildiği ve Serie B'ye düşürüldüğü Calciopoli davasındaki pek çok benzerlikten bahsetti.

Dava patladığı zamanki İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Guido Rossi'nin Inter'in eski 2. Başkanı olduğunu, Fenerbahçe'nin şike davası başladığında TFF'nin 2 numarasının ise Galatasaraylı Lütfi Arıboğan olduğuna dikkat çekti.

İtalyan gazeteleri "Calciopoli" patladığında Luciano Moggi'yi astı. Türkiye'de ise Aziz Yıldırım asıldı. İddialar artınca İtalya Futbol Federasyonu "şike talimatı"nda yer alan 6'ncı maddeyi değiştirdi. TFF'de benzer bir değişiklik yaptı.

2006 Temmuz'unda Juventus 3 haftalık yargılama sonucunda küme düşürüldü. Fenerbahçe ise benzer bir süreçle Avrupa Kupaları'ndan men edildi. O dönemde kulübün başına gelen Motozemolo, bölge mahkemesine temyiz başvusunu engelledi. Fenerbahçe'nin UEFA aleyhine açtığı dava geri çekildi. Sonra sırasıyla şike iddiaları çürütüldü. Ardından yabancı telefon kartlarıyla hakem ayarlanması iddiaları asılsız çıktı. Türkiye'de benzer bir süreç yaşandı. Zaccone tüm bu gelişmeler ışığında Fenerbahçe'nin 500 milyon Euro'yu bulacak bir "karşı şike" davası açabileceğini iletti. İddialı avukat, İtalya Futbol Federasyonu'nun Juventus karşısında düştüğü durumların çok daha fazlasını TFF'den alabileceğini savundu. Zaccone "şike" davasını Türk avukatlarla birlikte TFF ve yerel makamlara karşı yürütecek. Bu arada Fenerbahçe, Zaccone'ye "rakam" belirleme ve kazanılacak tazminatın yüzde 18'ini de vaadetti.

Fenerbahçe, UEFA'yı ABD üzerinden vuracak

Fenerbahçe, UEFA'ya karşı açacağı davada ise ABD ve İngiliz avukatlık firmaları ile bazı görüşmelerde bulundu. Los Angeles merkezli BenzADR/Benz'den Jeffrey E. Benz, Milwaukee merkezli Foley & Lardner'dan Mary K.Braza ve Boston merkezli Ropes & Gray'den Dennis M. Coleman'la birer görüşme yapıldı. Sarı-laciverlilerin hukukçularının ayrıca InfiLaw Management Solutions, Loeb & Loeb ve Robinson Bradshaw and Hinson'la da birer görüşme yaptıktan sonra net bir kararın verileceği bildirildi.

İngilizler dava için Fenerbahçe'nin peşinde

Yargıtay'ın vereceği kararı bekleyen Fenerbahçe yönetimi "beraat" kararının onanmasının ardından tam bir hukuk savaşına girecek. Öncelikle Juventus'un avukatına davayı inceleten Fenerbahçe Kulübü daha sonra ABD'den bazı hukuk büroları ile temas kurdu. UEFA ve FIFA'yı çökertme aşamasında oldukça etkili olan ABD'li hukuk bürolarına güvenen Fenerbahçe'ye asıl teklifler ise İngiltere'den geldi. Bird & Bird, Charles Russell Speechlys LLP ve DLA Piper gibi Ada'nın üç büyük dev hukuk firması Fenerbahçe'nin davasına müdahil olmak istediklerini ilettiler. Fenerbahçe'nin davasının 100 milyonlarca dolarlık bir ölçekte olması İngilizlerin de hevesini artırmış durumda.