Bir devir sona eriyor, Cimbom 3 futbolcuyla yollarını ayırıyor

Ani bir kararla Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesini yeniden düzenleyen ve tecrübeli oyuncunun opsiyon (+1) hakkını iptal eden Galatasaray yönetimi 3 futbolcuyla yollarını ayırma aldı.

Geçtiğimiz günlerde Umut Bulut’un otomotikmen uzayan sözleşmesi karşısında her hangi bir hamle yapmayan ve 33 yaşındaki oyuncuya yıllık 1,850 bin Euro vermeyi taahhüt eden Galatasaray yönetimi flaş bir kararla hemen hemen aynı kontrat şartlarına sahip olan Sabri Sarıoğlu’nun opsiyon hakkını iptal etti. Sezon başında Hamza Hamzaoğlu’nun talimatıyla yeni bir sözleşme önüne konan Sabri Sarıoğlu yıllık 5 milyon TL’yi cebine koyarken, tecrübeli kaptanın alacağı ücret Galatasaray taraftarlarını ve camiasını ayağa kaldırmıştı.

UMUT BULUT - SABRİ VE BİLAL GÖNDERİLİYOR

Dün NTVSpor’da Evren Göz’ün sorularını cevaplayan Hamza Hamzaoğlu’nun Sabri Sarıoğlu için “Geçtiğimiz sezon oyuncunun ne yaptığına iyi bakın. Sabri mevkidaşlarına göre daha iyi performans gösterdi ve istatistiklerde daha iyiydi” sözlerinden sonra yönetimin bugün oyuncunun sözleşmesi hakkında radikal bir karar alması akıllarda soru işareti bıraktı. Daha önce “Umut Bulut’un sözleşmesi otomotikmen uzamasa bile ben onun kontratını yenilerdim” açıklamalarıyla başkan Dursun Aydın Özbek’in büyük tepkisini çeken Hamza Hamzaoğlu, iki oyuncuyu yönetimle karşı karşıya getirirken Galatasaray’da bazı isimlerin Sabri ve Umut’la beraber Bilal Kısa’yla da yolları ayırma kararı aldığı öğrenildi. Mustafa Denizli’nin oluşturacağı kadro mühendisliği ve yapılacak transferlerle yeniden bir yapılanmaya gidecek olan sarı kırmızılı takımın devre arasında 3 oyuncuyla vedalaşacağı belirtildi.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.