Beşiktaş ve Galatasaray arasında tarihi takas!

Türk futbolunun iki asırlık çınarı Beşiktaş ve Galatasaray arasında tarihi bir takas olabileceği iddia edildi.

BEŞİKTAŞ'TAN FLAŞ HAMLE

Takımdan ayrılan futbolcuların yerine henüz Cenk Tosun dışında takviye yapmayan Beşiktaş, ezeli rakibinde yaşanan gelişmeler üzerine Galatasaray'ın iki futbolcusunu gündemine aldı.

Kadrosunu bir stoper, bir on numara, bir de santrfor olmak üzere üç yabancı isimle takviye edecek olan Siyah-beyazlılar, kontenjan nedeniyle geçtiğimiz sezondan bu yana sıkıntı çektiği sağ bek bölgesine yerli bir isim arıyordu.

Serdar Kurtuluş'tan beklenen katkıyı alamadığı için Atiba ve Necip gibi iki orta saha oyuncusunu o bölgede kullanmak zorunda kalan Slaven Bilic'in imdadına Galatasaray'daki operasyon yetişti.

Siyah-beyazlıların, Galatasaray'ın gözden çıkardığı kaptanı Sabri Sarıoğlu için flaş bir teklif yapmaya hazırlandığı iddia edildi.

İddiaya göre Beşiktaş yönetimi Sabri Sarıoğlu'na karşılık Galatasaray'a İbrahim Toraman'ı önerecek. Gökhan Zan'ın da kadro dışı kalmasıyla stoper bölgesinde Semih Kaya dışında yerli alternatifi bulunmayan Cimbom'un da böyle bir anlaşmaya sıcak bakacağı ifade ediliyor.

Transferin gerçekleşmesi halinde ezeli rakip olan Beşiktaş ve Galatasaray, takım kaptanlarını takasla birbirlerine göndermiş olacak.

Dün çağrıldığı halde tesislere gitmeyen ve yakın çevresine "Artık isteseler de kalmam" diye dert yanan Sabri Sarıoğlu ve Beşiktaş'ta kadro dışı olarak geçirdiği bir sezonun ardından futbol oynamak isteyen İbrahim Toraman'ın da kariyerlerinde yeni bir başlangıca hayır dememesi bekleniyor.

BEŞİKTAŞ CEYHUN'U DA İSTİYOR

Siyah-beyazlılar ayrıca Galatasaray'la sözleşmesi sona eren Ceyhun Gülselam'ı da kadrosuna katmak istiyor.

Sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini yenilemeyen Veli Kavlak için Alman ekiplerinden gelen teklifleri değerlendirmeye almak isteyen yönetim, ön libero bölgesini Ceyhun Gülselam'la takviye etmeyi düşünüyor.

Geçtiğimiz sezon yaşanan sakatlıklar nedeniyle savunma bölgesinde büyük sıkıntı çeken Siyah-beyazlılar, genç oyuncuyu gerekirse bu bölgede de kullanabilir.

Trabzonspor'da oynadığı dönemde Milli Takım'a kadar yükselen Ceyhun da İstanbul'da kalmaya sıcak bakıyor.