Beşiktaş rakibi kadar futbol oynuyor! Fenerbahçe, Arsenal, Konyaspor...

Arsenal karşısında ortaya koyduğu futbolla herkesin takdirini kazanan Siyah-beyazlılar, gerilimi düşük maçlarda kaybettiği puanlar nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

RAMSEY VE DEBUCHY'Yİ ÇARESİZ BIRAKTILAR

Beşiktaş, Arsenal'e karşı oynadığı iki maçta ortaya koyduğu futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı.

Olimpiyat Stadı'nda oynanan ilk karşılaşmada rakibini elinden kaçıran Siyah-beyazlılar, ikinci maçta da rakibini zorlamış, mücadele içinde zaman zaman da oyun üstünlüğünü ele geçirmişti. Arsenalli futbolcular Ramsey ve Debuchy, Beşiktaşlı futbolcuları durdurabilmek için kırmızı kart görmeyi bile göze aldılar.

Ancak Siyah-beyazlı takım iyi mücadeleye rağmen bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince malesef Şampiyonlar Ligi'ne veda eden taraf oldu.

GENÇ, YETENEKLİ AMA KIRILGAN TAKIM

Fenerbahçe ve Galatasaray tecrübeli ve yabancı ağırlıklı kadrolarıyla mücadele ederken Beşiktaş, genç ve yerli futbolcuların ağırlıklı olduğu bir omurga oluşturdu. Ancak geleceğe yapılan bu yatırım Siyah-beyazlıları kırılgan bir takım haline getirdi. Geçtiğimiz sezona fırtına gibi bir başlangıç yapan Beşiktaş, 5. haftada Galatasaray derbisinde yaşanan olayların ardından başlayan düşüşü uzun haftalar durduramamıştı. Fakat genç oyuncuların bu yıl ayaklarını yere daha sağlam basması, Demba Ba ve gelmesi beklenen yıldızların da arkadaşlarına saha içinde vereceği güven, Beşiktaş'ı bu sezon bambaşka bir noktaya götürebilir.

AYNI MOTİVASYON SÜRECEK Mİ?

Arsenal karşısında oynanan futbol, Beşiktaş'ı şampiyonluğun en önemli favorisi yapar. Ancak bir gerçek var ki Siyah-beyazlılar böyle maçlarda farklı bir motivasyonla oynuyor.

Geçtiğimiz sezon oynanan Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerinde de aynı Arsenal maçında olduğu gibi galibiyete yakın oyun ortaya koyan Beşiktaş,  Kadıköy deplasmanından 3-3'lük beraberlikle, Galatasaray deplasmanından da Dany'nin gereksiz penaltısıyla 1-0'lık mağlubiyetle ayrılmıştı.

Özellikle Fenerbahçe karşısında ortaya koyduğu futbolla ezeli rakip taraftarlarının da beğenisini kazanan Beşiktaşlı futbolcular, gerilimi düşük olan Akhisar, Konyaspor gibi deplasmanlarda ortaya iyi bir futbol koyamamış ve puan kayıpları yaşamıştı.

Beşiktaşlı futbolcular motivasyon sorununu aşar, potansiyelini ortaya koyarsa zirvenin favorisi olur. Eğer rakibi kadar futbol oynamaya devam ederse gönüllerin şampiyonu olur ve bir sezon daha gururlu ama şampiyonluk özlemiyle geçer gider...