Beşiktaş Galatasaray'ı yenemez!

Yılın ilk derbisinde Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş Galatasaray maçı öncesinde Erhan Seven'den Beşiktaşlıları kızdıracak yorum geldi.

ERHAN SEVEN/ ANKARA

2015'İN İLK DERBİSİ

Ligin ilk bölümü bu hafta sonu bitiyor.  Süper Lig’in ilk bölümü 16. haftada bitecek. İlk bölümün son haftası, dev bir maça sahne olacak. Lider Beşiktaş, lig üçüncüsü Galatasaray’ı Olimpiyat Stadı’nda konuk edecek. Yani bir derbi maçına sahne olacak son hafta.



BEŞİKTAŞ GEZDİ GEZDİ DURDU!

Beşiktaş, bugüne kadar büyük bir iş başardı. Avrupa’da 10, ligde 15, Türkiye Kupası’nda 3 olmak üzere toplamda 28 maç oynadılar. Lig, kupa ve Avrupa’da 5 ayrı stadda, 3 ayrı kentte ev sahibi olarak maç yaptı. Olimpiyat, Başakşehir, Sarıyer Ziya Öniş, Konya Torku Arena,Ankara Osmanlıspor stadlarında ev sahibi olarak oynadı. Bu arada Londra’yı, Zagrep’i, Feyenoord’u, Kayseri’yi, Karabük’ü, Mersin’i falan da gezdi.



HER ŞEYE RAĞMEN LİDER BEŞİKTAŞ

Buna rağmen Avrupa’da son 32’ye lider olarak kaldı. 15 maç sonunda ligde de en yakını rakibine iki puan fark atarak lider durumda bulunuyor. Sakatlıklarla da boğuştu Siyah-Beyazlı ekip bu arada. Demba Ba, Sosa, Cenk, kaleci Cenk, Tolga, Gökhan Töre, Ersan, Sivok, Necip, Atiba… Yani aklınıza kim gelirse iki üç hafta sakatlık nedeniyle forma giyemediler. Ama sonuçta Beşiktaş lider.



GALATASARAY YENİLMEYECEK

Tüm bu başarılı sonuçlara rağmen artık Beşiktaş bir düşme, eğilimine girmiş durumda. Siyah-Beyazlı ekip hem mental, hem fizik yorgunluğunun zirvesine ulaşmış durumda. Bunu geçen hafta Konyaspor maçında net bir şekilde gördük. Konyaspor Beşiktaş’ı adeta perişan etti. Kelimenin tam anlamıyla ‘eze eze yenildi’. Beşiktaş iki kontratakla ve hakem destekli olarak maçı kazandı. Konyaspor resmen elinden kaçırdı Siyah-Beyazlılar’ı.  Beşiktaş ligde sekizinci deplasman maçından yedinci galibiyeti almış oldu.



YENİLMEME PSİKOLOJİSİ

Ancak Pazar günü oynanacak olan Galatasaray maçından galibiyet alma ihtimali çok çok az. Olimpiyat Stadı’ndaki futbol dışı ambians, Galatasaray’ın üç puan geride olmanın getirdiği yenilmeme psikolojisi, Hamza Hoca ile birlikte ligde 4 galibiyet ve bir beraberlik ile yenilmeme durumu Galatasaray’ı da avantajlı kılıyor.



BERABERE BİTERSE FENERBAHÇE KAZANIR

Ayrıca hava koşullarının bozukluğu ve muhtemelen zeminin de kötü olacak olması Beşiktaş için bir dezavantaj. Ayrıca Galatasaray’ın bir şekilde gol bulacağını düşünüyorum. Beşiktaş’ın ise yediğinin bir fazlasını atacağını sanmıyorum.
Galatasaray, her şeye rağmen yılın ilk derbisinden yenik ayrılmayacaktır. Maçı kim kazanırsa avantaj elde eder. Berabere biterse Fenerbahçe kazanır.