Bruno Alves'den derbi yorumu

Fenerbahçe savumasının kilit isimlerinden Bruno Alves, Beşiktaş forvetlerinden çekinmediklerini söyledi.

Rakibin güçlü hücum oyuncularının kendileri için problem yaratmayacağını belirten Portekizli futbolcu, “Üst düzey golcülere karşı oynamaya alışığız. Bizim için yeni bir durum değil. Bu maçı kazanırsak her şey değişir” ifadesini kullandı.

Fenerbahçe’nin Portekizli oyuncusu Bruno Alves hem Avrupa Ligi şansını, hem de Beşiktaş sınavını Milliyet’e değerlendirdi.

Lokomotiv Moskova maçı sonrası sorularımızı yanıtlayan tecrübeli savunmacı, derbi için “Sezonun maçı” yorumunu yaparken, Avrupa Ligi’nde ise “final” hedefinde olduklarını söyledi.

Lokomotiv maçlarını nasıl değerlendiriyorsun? Avrupa’da bu seneki hedef nedir?
“Turu geçmeyi hak ettiğimizi düşünüyoruz. Belki gol yedik ama sahada güçlü bir oyun ortaya koyduk. Finale gitmek istiyoruz. Bu bizim hedefimiz ama önümüzde zorlu maçlar var. Kolay olmayacağını da biliyoruz.”

KAZANIRSAK HER ŞEY DEĞİŞİR

Bir başka zorlu maç daha var. Beşiktaş mücadelesi nasıl geçecek?
“İyi bir maç izleyecek herkes. Bence sezonun maçı. Kazanmak istiyoruz. Kendi evimizdeyiz. Rakibimize yaklaşmak ve yakalamak için kazanmaya ihtiyacımız var. Derbide de bu şekilde oynamaya devam etmeliyiz.”

Beşiktaş bir puan önde ve bir maçı da eksik. Şampiyonluk için favori taraf olarak da görülüyor?
“Bu maçı kazanırsak her şey değişir. Onları çok güçlü bir şekilde bekliyoruz. Orası bizim evimiz. Kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Taraftarımız her zaman sonuna kadar bizimle. Bu da maçı kazanmamız için en önemli unsur.”

Beşiktaş’ın çok güçlü hücum silahları var. Bu durum Fenerbahçe için nasıl bir tehlike oluşturur?
“Tabii ki iyiler. Ama biz her zaman üst düzey oyunculara karşı oynadık. Avrupa Ligi’nde, Şampiyonlar Ligi’nde ve milli maçlarda. Her zaman karşımızda iyi hücumcular ve golcüler vardı. Bizim için farklı bir durum olmayacak. En iyisini verip her zaman oynadığımız gibi oynamalıyız. Bu şekilde oynarsak kazanacağımızı düşünüyorum.”

PEKİ DERBİNİN FAVORİSİ KİM?

“Derbilerin favorisi olmaz. Ama kendi evimizde oynuyoruz ve daha çok şansımız var.”