Başrolde Karakuş mu var?

Takvim Gazetesinin gündeme taşıdığı iddiaya göre Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu üyesi Osman Karakuş'un, Fenerbahçe operasyonunda başrolde olduğu iddia ediliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi Osman Karakuş'a ilişkin şok iddialar gündeme damga vurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşavirliği görevini yürüten Osman Karakuş'un, Fetullah Gülen'in çok yakın arkadaşı olduğu iddia ediliyor. 3 Temmuz şike sürecini yöneten ve yönlendiren isimlerin başında gelen Karakuş’u, Takvim gazetesi bugün 'paralel devletin yargıdaki gizli yapılanmasını yöneten kilit isimlerinden biri' olarak gösterip,  sayfalarına taşıdı. Böylece Karakuş, kısa süre içinde sosyal paylaşım sitesi twitter'da günün en çok konuşulan ismi oldu.

Osman  Karakuş'un, Aziz Yıldırım' ziyaret ederek, cemaat adına pazarlık yapan gruptaki Tahkim Kurulu Üyesilerinden biri  olduğu ileri sürülüyor. Ayrıca şike davası sürecinde İbrahim Akın'ın tedbirinin kaldırılmasına şerh koyan kişinin de Karakuş olduğuna dikkat çekiliyor. Tahkim Kurulu'nun bahsi geçen kararı da şöyle hatırlatılıyor:

 "Futbolcu İbrahim Akın'ın, PFDK'nun 06.03.2012 tarihli ve 2011-2012/10-09 sayılı kararına karşı yaptığı itirazla ilgili E.2012/58 numaraya kayıtlı dosya incelendi.

İtirazın süresinde olduğu ve gerekli başvuru harcının yatırıldığı görüldü. Futbolcu vekili tarafından dosyanın duruşmalı olarak incelenmesi talebinde bulunulduğu görüldü.

Dosyanın mahiyeti ve özelliği nedeniyle talebin reddine karar verilerek incelemeye geçildi. Tedbir kararına esas teşkil eden dosya ve ekleri PFDK'ndan istendi, incelendi.

Yapılan müzakere neticesinde tedbirli geçen süre ve FDT'nın 84.maddesindeki şartlar birlikte değerlendirildiğinde PFDK'nın 06.03.2012 tarihli ve 2011-2012/10-09 sayılı idari tedbirin devamına dair kararının

(Üye Osman Karakuş'un delil durumu, maddi olgular gözetildiğinde FDT m.84 hükmü uyarınca PFDK kararında bir isabetsizlik bulunmadığı yönündeki karşı oyu ile) oyçokluğuyla kaldırılmasına (2012/65 K.);

Bir başka iddia Aziz Yıldırım, cemaatin yargıdaki etkisi hakkında önemli ipuçları içeren bir röportajda ismini vermeden Osman Karakuş'tan da söz etmişti. Yıldırım, Posta Gazetesi'ne verdiği röportajda Futbol Federasyonu'nda görev yapan bir hukukçunun da aralarında bulunduğu kişilerin 25 Kasım 2013'te kendisiyle görüştüğünden bahsetti. Yıldırım, görüşmeyi şu cümlelerle anlattı:

 "İlk kez burada açıklıyorum. 25 Kasım'da bana Samanyolu'nun başındaki Hidayet Karaca Bey geldi. Bir kahvaltı yaptık. Yanımda Mahmut Uslu da vardı. Futbol Federasyonu'nda görevli bir hukukçu ve bir iş adamı da.. Üçü geldi ".

 Aziz Yıldırım'ın Futbol Federasyonu'nda görevli hukukçu dediği kişinin Karakuş olduğu öne sürülüyor. Yıldırım'a Yargıtay kararı öncesinde dolaylı biçimde gözdağı olarak da yorumlanabilecek bu ziyaret, paralel devletin hukukçularının 2011 Şike Davası'ndan başlayarak spor davalarında da etkili olduğunu gösteriyor.

 Fenerbahçe'nin, Galatasaray ile karşılaştığı derbide  maçın hakemi Halis Özkahya’ya tükürdüğü ve hakaret ettiği için Raul Meireles’e verilen 11 maçlık cezanın

4 maça indirilmesi kararına “muhalefet” şerhi koyan kişinin de yine Osman Karakuş olduğu vurgulandı.

 Sarı-lacivertli taraftarlar sosyal medya üzerinden Osman Karakuş'a büyük tepki göstererek, 3 Temmuz sürecini, yorumlarında cemaatin Fenerbahçe'ye bir komplosu olduğunun kanıtlandığını yazıyorlar.