Aziz Yıldırım'dan önemli açıklamalar!

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Divan Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Divan Kurulu'nda çok önemli açıklamalarda bulundu. Şike Davası konusunda siyasi bir olayın içinde olduklarını belirten Yıldırım, "Devlet büyüklerinden tehdit aldık." dedi.


 

Aziz Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Ben buradayım ve veda konuşması yapmıyorum. Ben bu kulübün bekçisi olmaya hazırım. 'Aziz Yıldırım hapse girecek, Fenerbahçe ne olacak' diye birşey yok. Fenerbahçe'nin bir tüzüğü vardır, ona göre hareket edilir. Fenerbahçe'ye ne olacak diye kimse düşünmesin. Burası padişahlık değil. Seçim yapılır, fırsatım olursa gelir, oyumu kullanırım. Oyumu kime verdiğimi de açıklarım.

"SİYASİ BİR OLAYIN İÇİNDEYİZ"

Biz, şike yapmadık. Siyasi bir olayın içerisindeyiz. Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’ın tek farkı, hep Cumhuriyet'in yanında oldu. Bu kulübe hiçbir zaman siyaset sokmadık. Hepimizin bir düşüncesi var ama bunu hiçbir zaman kulüp bünyesine sokmadık.

Fenerbahçe, Atatürk’ün kulübüdür. Fenerbahçe Türkiye’nin son kalesidir ve bu kale hiçbir zaman yıkılmaz. Bugün gelinen noktada Fenerbahçeliler ve kamu vicdanı, bunun bir şike olayı olmadığını görüyordur.

"BAŞBAKAN DA 'BUNLAR HAKSIZ' DİYE SÖYLÜYOR"

3 senedir çektiklerimizle gelinen noktada kumpas kurulması, iftiralarla dolu fezlekeler hazırlanması, bizler için savunma olayını ortadan kaldırmıştır. Bizim 'haklıyız' ya da 'haksızız' söylemlerine gerek yok. Zaten Sayın Başbakan söylüyor, bunlar haksız diye.

"KORKMADIK, KORKMUYORUZ DA"

Fenerbahçe, benden sonra da yolunu bulur. Ben, çok önemli bir adam değilim. Ben de içinizden biriydim. Beni seçimle başkan yaptınız. Ve ben de bu süreçte güzel şeyler yaptığımı düşünüyorum. 

Hergün sabah bekliyoruz. Evimizde polis geliyor mu gelecek mi diye. Bunda birşey yok, biz alışkınız, korkmadık, korkmuyoruz da.

Türkiye'de zihniyetin değişmesi lazım. Türiye'de iyi takımlar yaratmak gerekiyor. Türkiye, Fenerbahçe sayesinde olimpiyatlarda madalyalar kazandı ve bunların da bir bedeli vardır.

"FENERBAHÇE İNEK GİBİ SAĞILIYOR"

Fenerbahçe SK, Türkiye'de büyük kurumlar gibi vergisini ödüyor. Devlet vergisini alıyor. Stadyumda oynanan maçlardan yüzde 7 pay alıyor. Sahanın içinde tüm gelirlerimizden pay istiyorlar. Sorsanız Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bize ne veriyor hiçbir şey. Devlet, maalesef sporu üvey evlat gibi görüyor.

Ben yılda 5 triyon isim hakkı alıyorum. 18 kulüp aynı hakkı alıyor. O zaman benim hakkımı vereceksiniz. Mahkemeye gideceğiz, orada da onlar lehine karar çıkar belli zaten. 

3 milyar dolar geçen sene iddianın kazandığı para. Fenerbahçe buradan parasını alamıyor. Fenerbahçe bir taraftan bağlanmış zincirlenmiş. Bir taraftan emiliyor, inek gibi sağılıyor ama karşılığını alamıyor. Devlet büyüklerinden tehdit gördük. 

"TÜRKİYE'DE HAPİS YATIP YATMAMAK ARTIK ÖNEMLİ DEĞİL"

Bu sene, Fenerbahçe'nin muhakkak şampiyon olması lazım. Şampiyonluk, maalesef güçle büyür, bu gücü almamız lazım. Tahriklere kapılmayalım. Türkiye'de hapiste yatıp yatmamak artık önemli değil. Hepimizin yürekle bu Cumhuriyet'e sahip çıkması lazım. Fenerbahçe'ye sahip çıkmamız lazım. Daha söyleyeceğim çok şey var. Günü geldiğinde hepsini anlatacağım. Pazartesi bir maç var. Onu kazasız belasız atlatalım. Ben sizleri çok seviyorum.