Aziz Yıldırım, hakkındaki iddiaları canlı yayında yanıtladı!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bu akşam CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programına konuk oluyor.

Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları: 

Ahmet Hakan: Ne zaman hapse gireceksiniz? Bu şekilde sormak doğru mu bilmiyorum ama... 

Aziz Yıldırım:  Yargıtaya itiraz dilekçemiz oldu sonucunu bekliyoruz.

-Bizde neler olacağını bilmiyoruz benim hapse girmem çok da önemli değil. Türkiy'enin durumu ortada. Biz hapisten korkmuyoruz. Bundan sonra 2 sene 2 ay gibi bir süre var... Eğer inanıyorsanız suçsuz olduğunuzu kabul ediyorsanız ve insanların vicdanında temiz olmak benim için önemli. Yoksda 3-5 kişinin verdiği karar çok da önemli değil.

-Ben böyle bir şey söylemedim. Yer yerinden oynayacak demedim. Değişik bir Aziz Yıldrım yok, 62 yaşındayım ve doğrularımı analatacağım.

-Aziz Yıldırım başkanını da Fenerbahçe'yi de konuşacağız İkisini birbirinden ayıramazsınız.



"17 ARALIK BİR OPERASYONDUR"

-Kararları tanımadığımızı hep söyledik. 17 Aralık'ta yapılan bir operasyon. Biz ülkenin genel durumunu kendimize odaklıyoruz. Ergenekon, Cübbbeli davası v.s özel mahkemelerde yargılananların haksız ve kanunsuz yargılandıklarını bizim de başımıza geldiği için kınıyoruz. Bize göre 17 Aralık da bir operasyondur.

-Adil yargılanma yapılsa hepimiz kabul ederiz. Önce hakkınızı savunacaksınız biz hakkımızı savunamadık. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. İktidar yanlış yaptı. Kanunsuz olarak benim bir sürü resimlerim çıktı. Bir algı oluşturuldu. Kanun, mahkeme, savcı eldeki belgerlere göre yargılanmalı ve bu kamuoyu ile paylaşılmalı. Ben 10. günde hala neyle suçlandığımı bilmiyordum. Suç varsa savcılık mahkeme görevini yapar.

-Ak Parti şikayetçi, MHP şikayetçi, CHP şikayetçi, BDP şikayetçi. Bunu çözmek hükümetin görevi. Yeniden adil yargılama yaparak, kimin suçu var yok, belli olsun. Ben ceza yatmaya geldim. Türkiye'ye kamuoyu öğrensin her şeyi. Olumsuzlukların Türkiyeden çıkması lazım. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti rejimle ilgli büyük bir kaosa girer.

-Bana kimse destek çıkmadı sadece Fenerbahçeliler vardı. Bizim kuşkuyla baktığımız nokta iddia edilen şeylerle alakalı kuşku duyuyoruz.. 

"BİR İKİ DAVA İÇİN ÖZEL MAHKEME OLMAZ"

-Deniz Tolga Aytöre: Bir iki dava için özel mahkeme olmaz burada bir hukuksuzluk varsa 2005'e kadar gidilmeli davalar herkes için adaletli olmalı. 

-Aziz Yıldırım: Bu yargılamalar yeniden yapılsın. Sonucundan ya hepimiz kurtulacağız ya da herkes yatacak...

-Tolga Deniz Aytöre:  Türkiyede kullanılan yanlış bir kavram. Kamuoyunda konuşulan husus özel mahkemelerde yapılanlar yeniden yargılansın.Bize yapılması gereken gibi. Özel yetkili savcıların iddianamelerinden 6222'den ceza aldık.

USLU: O SAVCILARIN YARGILANMASI LAZIM

Mahmut Uslu: Biz bu polis fezlekeleri ile UEFA'ya gittik. Aziz Yıldrım 4 Temmuz'da gözaltına alındı ve örgüt lideri olarak lanse edildi. 17 Aralık'ta böyle. Bence bu iddianamelerin de yeniden hazırlanması gerekiyor. Başbakan yardımcılarından birinin söylediği şeyin üstüne bu savcıların yargılaması lazım.

Deniz Tolga Aytöre: Biz şikeden ceza aldık, haksız çıkar amaçlı suç örgütü kurmaktan. Ama bu davanın özel yetkili mahkemelerde görülmesi doğru değil. Özel yetkili mahkemeye gitmesi için sadece suç örgütü olması yetmez işin içinde şiddet olması lazım.

Silah cebir şiddet olmasa bizim ÖYM'de davamız görülmezdi. Sadece bizim davayı ÖYM'de görmek için bunları dosyaya bağladılar. Olgun Peker bir bir futbol meselesine TFF Başkanı Mahmut Özgener'i arıyor. Aziz Yıldırım da TFF başkanını arıyor diye nasıl bir bağlantısı olabilir, Aziz Yıldrım'ın Olgun Peker arasında? Olgun Peker de futbolla alakalı konuşuyor zaten. Bukadar saçma bir sebepten 3 yıldır yargılanıyoruz