Aziz Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Çarşamba günü Oğuz Haksever'in programına konuk olacağı öğrenildi. Asıl dikkat çeken gelişme ise Yıldırım'ın hafta içi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek olması...

Yıldırım'ın randevu listesinin hafta içi bu denli yoğun olması, ''Bu önemli görüşmelerde neleri dile getirecek?'' sorusunu akıllara getirdi.

ERHAN SEVEN AJANSHABER'E DUYURMUŞTU

İşte Erhan Seven'in AjansHaber'e yaptığı o değerlendirme:

Türkiye’de kurumlara yönelik en üst düzeyde saldırı, FETÖ tarafından Fenerbahçe kulübünün ele geçirilmesi amacıyla 3 Temmuz 2011 tarihinde başlatıldı. 2010-2011 sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe için kurmacasal olarak hazırlanan ve 19 maçta şike yaptığı iddia edilen bir süreç başlatılmıştı.

Aziz Yıldırım ile 2 yönetici tutuklandı ve hapishaneye atıldı. Ancak Yıldırım, kendisine gelen komplo bilgisiyle birlikte en üst seviyede direndi. Fenerbahçe camiası ve taraftarı da ona sahiplendi. Büyük bir direniş gösteren Fenerbahçe, her kuruma sızan FETÖ’yü adeta püskürttü.

Bu süreçte Aziz Yıldırım, Fenerbahçe camiası dışındaki unsurlar tarafından sahipsiz bırakılmıştı. Fenerbahçeliliği ile tanınan ve o dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan da, şike süreci olarak adlandırılan ve artık şike kumpas süreci olarak nitelediğimiz süreçte Fenerbahçe camiasından uzak durmuş ve Yıldırım ile bağlarını kopartmıştı.

Tam 5 yıl önce yaşanan bu olaydan önce Erdoğan ve Yıldırım’ın arası çok iyiydi. Hatta 5-3 kazanılan Bucaspor maçından önce Yıldırım ve Alex De Souza, Ankara’da Başbakanlık binasına gelerek Erdoğan’ı ziyaret etmişti. 2011 yılı Nisan aylarında gerçekleşen bu görüşmede imzalı forma ve top hediyelerini alan ve Erdoğan, Alex’e, “Bucaspor maçında gereğini yaparsın” diyerek gol beklentisini dile getirmişti.

Ancak Temmuz ayında yaşanan rezil şike iddiası ile birlikte Erdoğan ile Yıldırım arasındaki bağlar kopmuştu. İstanbul’daki terör olayları nedeniyle 4 ay önce liglere bir hafta ara verildiğinde Erdoğan, Beştepe’de Süper Lig kulüplerinin başkanlarını kabul etti.

17 kulüp başkanı gitti ama Yıldırım gitmedi, yardımcısını gönderdi. Bu da bir kırgınlığın göstergesiydi aslında. Ancak Türkiye’de FETÖ’cülerin şike süreciyle ilgili girişimleri sırasında Yıldırım, “Ne şikesi kardeşim. Çok daha büyük oyunlar var. Memleket elde gidiyor” diyerek tepki göstermişti.


Yaşanan olayların ardından haklılığı iyice ortaya çıkan Aziz Yıldırım ile ülkenin her alanında b.u örgütün yaşattığı gerçekleri daha iyi anlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en kısa sürede bir araya gelmesi bekleniyor. Bu yönde Beştepe’de bulunan kurmayların bir organizasyon gerçekleştirip Erdoğan-Yıldırım ikilisini bir araya getirmeye çalıştıkları duyumlarını alıyorum. Önümüzdeki günlerde FETÖ’nün iki mağduru pozisyonunda olan Erdoğan ve Yıldırım bir araya gelebilir ve şike sürecini de konuşabilirler.

Yıldırım’ın bu buluşmada, “Maalesef ben demiştim” demesi de bekleniyor tabii ki…

İŞTE ERHAN SEVEN'İN O YAZISININ TAMAMI: