Aziz Yıldırım ateşle oynuyor

Fenerbahçe tüzüğünde ki değişim kararları üyelere bildirildi.

Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun aldığı tüzük değişikliği kararı üyelere duyuruldu.

1- ATATÜRK İLKELERİNE UYUM BÖLÜMÜ GENİŞLETİLECEK

Kulüp tüzüğünün 1. maddesinin 3. bendi olan kulübün amacı bölümünde “Atatürk’ün gösterdiği hedef ve ilkeler doğrultusunda çağdaş yaşama uygun olarak üyelerin ve sporcuların beden ve ruh sağlığını geliştirecek olanaklar hazırlamak ve onların fizik ve moral eğitimleriyle ilgilenmek, onları kulübün tesis ve faaliyetlerinden yararlandırmaktır” ifadesi yer alıyor. Bu bölümde Atatürk ilkelerine uyum bölümü daha da genişletilecek. (‘Yönetim Atatürk’ü gündeme getirerek bu durumu siyasallaştırıyor’ diyenlere tüzükte var olan bu maddeyi genişleterek sunacak.) 

2- 1 MİLYON ÜYE PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Bir milyon üye konusunda çeşitli eksikler var. Yapılması Dernekler Kanunu’na aykırı ancak yönetim bu konuyu da delege sistemiyle çözmeyi planlıyor. 1 milyon üye projesini yüzerli kişilere bölüp içlerinden bir delege seçilmesi ön görülecek olan bu madde de dernek tüzüğüne eklenecek. Bu delege sisteminde 100 delegenin seçeceği bir kişi, şu an hali hazırda olan kongre üyeleri gibi her türlü hakkı kazanacak. Yani 1 milyon üyeden 100 tanesi oy sahibi olacak ancak her defasında bu delegeler değişecek. 

3- 22 KİŞİLİK YÖNETİM KURULU 14’E İNİYOR 

Yönetim kurulu şu anda F.Bahçe’de başkanla birlikte 22 kişi. Tüzükte yapılacak tadilatla yönetim kurulu üye sayısı 11-14 kişi arasında sınırlandırılması planlanıyor. 9 branşta mücadele eden F.Bahçe’de kurumsallaşma yapısı oluştuğu için çatlak seslerin çıkmaması ve yönetim kurullarının daha rahat hareket edebilmeleri için yönetici sayısı 22’den 11-14’e indirilecek. Böylelikle daha rahat çalışma imkanı yaratılacak.