Avrupa'nın en kötü lider takımı!

Süper Lig'de en son Ocak ayında kalesini gole kapatan Galatasaray, 8 maçtır arka arkaya gol yiyerek yeni bir rekora koşuyor.

Süper Ligde lider olmasına rağmen toplamda yediği 30 golle takım savunmasında S.O.S veren Galatasaray, son 8 haftada her maçta kalesinde gol gördü. En son Ocak ayında TT Arena’da Ç.Rizespor’u 2-0 yenen sarı kırmızılı ekip sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da liderlik koltuğunda oturan takımlar arasında en fazla gol yiyen ekip olarak istatistiklere yansımış durumda. İngiltere Premier Lig’in en güçlü şampiyon adaylarından birincisi olan Chelsea, 29 hafta sonunda 25 gol görürken, Alman panzeri Bayern Münih ise sadece 13 gol yemiş. La Liga’da Barcelona 28 maçta 17 gol yerken, İtalya’da ise Buffon, Juventus formasıyla kalesinde sadece 14 gol görmüş. Hollanda’da PSV 28 maçta 25, Fransa’da ise PSG’in 30 maçta 28 gol yediği görülüyor.

EN AZ MAÇ EN FAZLA GOL!

Galatasaray ise liderler arasında en az (25) maç oynayan takım olmasına rağmen, en fazla gol yiyen (30) kulüp olarak bu anlamda birincilikteki yerini koruyor!